Basistul trupei Rage Against The Machine a fost diagnosticat cu cancer de prostată

Tim Commerford din trupa Rage Against The Machine a primit tragica veste că suferă de cancer de prostată.

13 dec. 2022, 18:21
Basistul trupei Rage Against The Machine a fost diagnosticat cu cancer de prostată
Basistul trupei Rage Against the Machine a fost diagnosticat cu cancer

Tim Commerford, în vârstă de 54 de ani, basist al trupei Rage Against The Machine, a dezvăluit că a trecut printr-o intervenție chirurgicală de îndepărtare a prostatei, cu două luni înainte de începerea unui turneu.

„Medicii mi-au spus că nu voi fi pregătit. A fost brutal. După părerea lor, aş fi urcat pe scenă, însă m-aş fi uitat la amplificatorul meu doar pentru a plânge. Însă, apoi… întorci spatele şi pur şi simplu te motivezi”, a declarat Tim.

Citește și: Câţi bani câştiga Puya cu trupa „La Familia”. Pe ce a cheltuit primul „salariu”: „Noi mult timp nu am avut impresari”

Ulterior a făcut un test al cărui rezultat a fost negativ. Nu se cunoaște încă perioada în care basistul a fot diagnosticat, deşi artistul a precizat că acel tip de cancer a fost descoperit de medici după ce parametrii afişaţi la testele sale de depistare a antigenului specific prostatic (PSA) au crescut pe parcursul a 18 luni până au ajuns la niveluri la care devenise imposibil pentru ca el să obţină o asigurare de viaţă.

Artistul a mai declarat că a încercat să găsească grupuri de sprijin pentru pacienții care suferă de cancer, pentru că îi era greu să vorbească despre asta.

„Din punct de vedere psihologic, trauma este severă. Este foarte greu pentru mine să nu capotez şi să nu mă emoţionez”, a spus el.

Tim își dorește să crească nivelul de conștinetizare asupra cestei boli, după ce a ținut foarte mult timp secret diagnosticul său.

Trupa Rage Against The Machine este cunoscutp la nivel mondial datorită unui cântec anti-sistem lansat în 1993, „Killing in the Name”.

Citește și: Depeche Mode, concert la Bucureşti în 2023. S-au pus în vânzare biletele