Bătăi în Parlamentul de la Chişinău: Deputaţii şi-au dat pumni chiar în şedinţa plenară VIDEO

Mai mulţi deputaţi de la Chişinău au transformat sala de şedinţă în ring de box, joi, după ce comuniştii l-au acuzat pe premierul liberal-democrat Vlad Filat că foloseşte maşinile de serviciu în deplasări în afara graniţei, în scopurile partidului său. 

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 13:38
Bătăi în Parlamentul de la Chişinău: Deputaţii şi-au dat pumni chiar în şedinţa plenară VIDEO

Scandalul a pornit după ce comuniştii au acuzat că premierul liberal-democrat Vlad Filat foloseşte automobilele de serviciu în deplasările peste hotare în scop de partid. Incidentul a avut loc chiar în şedinţa plenară. Deputaţii comunişti au cerut să fie invitat în Parlament pentru explicaţii preşedintele Curţii de Conturi.

Liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, a declarat că toate deplasările premierului peste hotare sunt în interesul Republicii Moldova. Apoi a făcut o glumă, afirmând că „ar trebui să-l chemăm şi pe ministrul Sănătăţii să le facă un control deputaţilor PCRM”.

La auzul acestor cuvinte, comunistul Oleg Reidman s-a repezit spre  Streleţ, iar liberal-democratul Alexandru Cimbriciuc i-a sărit în apărare colegului de partid şi l-a îmbrâncit pe Reidman, povestind apoi că acesta îl înjurase pe Streleţ. În încăierare a intrat şi comunistul Iurie Muntean.

„Aici nu e ring de box”, a spus la un moment dat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, care a încercat să calmeze spiritele, relatează presa de la Chişinău. Dar văzând că spiritele nu se potolesc, a declarat închisă şedinţa.  Ulterior, Alexandru. Fost poliţist, Cimbriciuc este expert în arte marţiale, iar Iurie Muntean face box în timpul liber.