Bătaie cruntă între politicieni, în barul parlamentului britanic

Laburistul Eric Joyce, membru al Parlamentului britanic, a fost reţinut de poliţie după ce l-a umplut de sânge pe un alt parlamentar, evident din tabăra opusă, şi a atacat alţi patru politicieni.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 16:31

Surse prezente la scena de violenţă comisă de Joyce în barul Camerei Comunelor au relatat pentru Sky News că Joyce l-a lovit atât de puternic pe conservatorul Stuard Andrew încât acestuia i-a dat sângele. De asemenea, sursele au mai povestit că mai mulţi parlamentari au încercat să intervină şi să-i despartă pe cei doi, inclusiv laburistul Phil Wilson, care a fost văzut, de către un reporter de la Sky News, ieşind din bar cu urme de sânge pe cămaşă. Ăn urma acestor intervenţii, Joyce a reuşit să mai lovească patru parlamentari.

În urma acestui scandal şi a arestării preventive a lui Joyce, parlamentarul a fost suspendat din Partidul Laburist, iar suspendarea sa va dura până când ancheta asupra incidentului se va încheia. Se pare că laburistul era de beat încât poliţia a trebuit să aştepte 13 ore pentru ca să-i poată lua o declaraţie.

Scotland Yard a confirmat reţinerea unui bărbat cu vârsta de aproximativ 50 de ani. Conform autorităţilor, acest bărbat este reţinut la o secţie de poliţie din centrul Londrei.

Joyce, parlamentar scoţian de Falkirk din decembrie 2000, a făcut parte din Army Education Corps înainte de a intra în politică şi
este campion la judo.
Conform paginii sale de Internet, în timpul mandatului din Parlament, el a acordat o importanţă crescută subiectelor privind apărarea şi armata, datorită trecutului său militar.