Bătaie de joc din partea justiției. Termen de judecată stabilit pentru decembrie 2024, într-un proces care vizează un copil ce a suferit o pareză după o injecţie

Bătaie de joc pentru familia unui copil care a suferit o pareză după o injecţie. Judecătorii din Suceava au stabilit ca primul termen de judecată să aibă loc peste un an şi jumătate. Decizia este motivată prin lipsa de personal.

18 aug. 2023, 15:49
Bătaie de joc din partea justiției. Termen de judecată stabilit pentru decembrie 2024, într-un proces care vizează un copil ce a suferit o pareză după o injecţie

O familie din Gura Humorului are de așteptat un an și jumătate până când judecătorii vor lua în discuție cazul copilului lor care a suferit o pareză după o injecție administrată, în 2019, de către un medic pediatru.. Familia a intentat proces civil. Cazul a fost cercetat şi de către procurori, dar dosarul penal a fost clasat.

La finalul lunii iulie, familia a fost informată că primul termen a fost stabilit de magistraţii de la Judecătoria Suceava pentru 5 decembrie 2024, scrie monitorulsv.ro.

Citește și: Asistentul medical care l-a îngrijit pe Benone Sinulescu s-a sinucis printr-o injecţie cu morfină. A lăsat un bilet de adio către soţia însărcinată

Avocatul familiei din Gura Humorului, Cristi Rusu, a declarat publicaţiei citate că a verificat din nou data primului termen şi este vorba de 5 decembrie 2024, motivaţia fiind numărul foarte mare de dosare şi numărul mic de magistraţi.

”Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului, vom explica că este o situaţie deosebită, un copil care a suferit şi suferă şi care are nevoie de o reparaţie morală. Sperăm să obţinem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul Cristi Rusu.

Citește și: Adda se confruntă cu noi probleme de sănătate: „Este a doua oară după 12 ani”

În 2019, copilul, atunci în vârstă de un an şi trei luni, a fost dus de părinţi la cabinetul unui medic pediatru cu febră mare şi vărsături.

Pediatrul a decis administrarea unei injecţii cu metoclopramid, iar la aproximativ o oră părinţii au observat că băiatul nu mai mişcă piciorul drept.