Bătaie de joc la adresa badantelor din Italia! Anunțul care a stârnit revoltă pe rețelele de socializare.”Nu se schimbă nimic, dacă acceptăm”

Meseria de badantă în Italia nu mai este ce a fost odată. Tot mai multe persoane care practică această meserie solicitantă spun că salariile sunt din ce în ce mai mici în raport cu răspunderea pe care o au.

24 ian. 2024, 20:54
Bătaie de joc la adresa badantelor din Italia! Anunțul care a stârnit revoltă pe rețelele de socializare.”Nu se schimbă nimic, dacă acceptăm”

Bătaie de joc la adresa badantelor din Italia! Un anunț de angajare din Italia a stârnit revoltă pe rețelele de socializare și asta pentru că salariul propus pentru postul de îngrijitoare a fost considerat de internauți o bătaie de joc.

Citește și Un italian a rămas fără averea agonisită de-o viață, după ce românca l-a păcălit și l-a părăsit cu tot cu banii strânși

Bătaie de joc la adresa badantelor din Italia!

În anunțul respectiv era menționat faptul că se căuta o persoană care să îndeplinească rolul de badantă, pentru 6 zile pe săptămână, cu un total de 29 de ore pe săptămână.

Potrivit anunțului, îngrijitoarea trebuie să aibă grijă de o persoană în vârstă, cu probleme grave de sănătate, să asigure curățenia în casă, să pregătească mesele și să administreze terapiile asistatului.

„Este o mare responsabilitate, deoarece nu este autonom”, a specificat familia vârsticului în anunț.

În ciuda faptului că însuși angajatorul a precizat că acest job este o mare responsabilitate pentru cea care și-a va asuma, plata lunară pentru aceste servicii este de 500 de euro pe lună, adică puțin peste 4 euro pe oră.

Suma pe care angajatorul este dispus să o plătească lunar badantei care se va încumeta să accepte acest post a stârnit revoltă în rândul internauților care au considerat că este o mare bătaie de joc la adresa celor care practică această meserie.

„Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro pe oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate?

Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată”, a scris o utilizatoare, potrivit publicației TuttoNotizie.

Salarii fabuloase pentru îngrijitori în Elveţia

Îngrijirea persoanelor vârstnice este, fără îndoială, o prioritate în Elveţia, unde se pune un accent semnificativ pe îngrijirea și bunăstarea persoanelor în vârstă. În acest context, îngrijitorii joacă un rol esențial, oferind îngrijire la domiciliu și sprijin persoanelor în vârstă.

Salariul unui îngrijitor în Elveţia poate varia foarte mult în funcție de mai mulți factori, printre care se numără regiunea în care lucrează, experiența și competențele specifice ale acestuia, scrie trend-online.com.

Cu toate acestea, în medie, un îngrijitor din Elveţia poate câștiga între 3.500 și 4.500 de franci elvețieni pe lună. Îngrijitorii cu o experiență și specializări considerabile, cum ar fi îngrijirea pacienților cu demență, pot câștiga salarii mai mari.

Citește și O româncă s-a căsătorit cu fiul fondatorului partidului naționalist Lega din Italia. Cum arată și cine este femeia care i-a furat inima lui Renzo Bossi