O judecătoare şi mama ei, ucise de bombardamentele ruşilor. Noua linie a frontului s-a mutat la Slaviansk

Printre cei care au murit în urma tirurilor de rachetă ale ruşilor pe noua linie a frontului de la Slaviansk s-a numărat şi o judecătoare a Tribunalului din oraş și mama ei, pensionară, care fusese de asemenea judecător.

04 iul. 2022, 21:25
O judecătoare şi mama ei, ucise de bombardamentele ruşilor. Noua linie a frontului s-a mutat la Slaviansk

„Ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse, în urma unui atac cu rachete, o judecătoare pensionar, Maria Avramivna Iliașevici, și judecătorul Tribunalul districtual al orașului Slaviansk, din regiunea Donețk, Olga Vitalivna Iliaşevici au fost ucise” , se arată într-un mesaj al Tribunalului Districtual Sloviansk.

Potrivit personalului Curții de Apel Donețk, Olga Iliaşevici avea un fiu, Andrei, iar în ultimii ani a fost şi purtător de cuvânt al Tribunalului districtual al orașului Sloviansk.

Între timp, primarul din Sloviansk spune orașul a devenit noua linie a frontului, rușii aflându-se la doar 7-10 kilometri distanţă. „Orașul a devenit deja linia frontului. Acum este foarte important să evacuăm cât mai mulți oameni, după ultimele bombardamente oamenii au început să părăsească orașul în număr şi mai mare. Duminică au plecat 70 de oameni, 200 de oameni s-au înscris deja pentru marţi, evacuarea continuă. Se merge în două direcții – Dnipro-Rivne și a doua rută către Pokrovsk și cu trenul până la Lviv„, a declarat primarul din Slaviansk, Vadim Liah, citat de Unian.

Citeşte şi A schimbat pantofii de balerină cu bocancii militari. O faimoasă artistă ucraineană s-a înrolat să lupte contra ruşilor

Slaviansk este situat în partea de nord a regiunii Donețk, pe râul Kazennîi Toreț (un afluent al râului Doneț), lângă lacurile sărate Tor. Oraşul este un important centru industrial și balnear și un important nod feroviar și auto. Conform recensământului din 2001, orașul avea o populație de 122.575 de locuitori, dintre care 73,1% erau ucraineni și 23,6% ruși, dar în ceea ce privește limba maternă, 42,6% au identificat-o ca fiind ucraineană și 55,7% ca rusă.

Citeşte şi Rachetele Rusiei, poziţionate să lovească SUA în câteva minute. Scenariu apocaliptic pregătit de Putin