A fost prezentată bateria care se încarcă complet în 10 minute. Se anunţă o revoluţie pe piaţa maşinilor electrice

StoreDot, o firmă din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru maşini cu încărcare rapidă, a prezentat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute.

07 sept. 2021, 10:15
A fost prezentată bateria care se încarcă complet în 10 minute. Se anunţă o revoluţie pe piaţa maşinilor electrice

După un proces de dezvoltare care a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, StoreDot a prezentat un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă problemele de siguranţă şi performanţă caracteristice acestui tip de celule. Bateria realizată de StoreDot foloseşte formatul 4680 – 46 milimetri lăţime, 80 milimetri lungime – un format preferat de producătorii de maşini electrice, precum Tesla.

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul ales pentru aceasta, chinezii de la Eve Energy. Producţia în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

Citeşte şi BMW a prezentat i Vision Circular, primul model 100% reciclabil. Cum arată maşina viitorului

În paralel, compania israeliană negociază deja cu mai mulţi producători auto care s-au arătat interesaţi de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziţia de la motoarele cu combustie internă, scrie teslarati.com.

Aceeaşi companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viaţă mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata de piaţă în 2028.

StoreDot a primit, până acum, investiţii de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures.

Citeşte şi Rabla 2021. Ce se întâmplă cu bugetul de la Rabla Plus şi câți bani sunt disponibili pentru mașini pur electrice sau hibrid


loading...