BMW a prezentat i Vision Circular, primul model 100% reciclabil. Cum arată maşina viitorului

BMW a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Munchen un concept 100% reciclabil. Numele său este i Vision Circular și este construit pe noua arhitectură Neue Klasse.

07 sept. 2021, 09:26
BMW a prezentat i Vision Circular, primul model 100% reciclabil. Cum arată maşina viitorului

BMW crește ritmul eforturilor sale de combatare a schimbărilor climatice. Până în 2030, compania planifică o reducere cu peste 40% a emisiilor de CO2 pe automobil, pe parcursul întregului ciclu de viață. În cadrul Salonului Auto de la Munchen, BMW va prezentat un concept 100% reciclabil, fabricat în totalitate din materiale secundare sau materii prime regenerabile.

Numele său este i Vision Circular și este construit pe arhitectura Neue Klasse, „în conformitate cu cele patru principii ale economiei circulare: Re:Think, Re:Duce, Re:Use, Re:Cycle„. Potrivit reprezentanților companiei, conceptul demonstrează cum ar putea arăta mobilitatea urbană individuală, durabilă și luxoasă în 2040.

Citește și Dacia va lansa la Salonul Auto de la Munchen, în premieră, un nou model polivalent, de 7 locuri

Deși iVision Circular complet electric și cu emisii zero este un prototip conceput pentru a prezenta planurile ferme ale BMW Group, gigantul auto din Bavaria declară că intenționează să-și facă toate vehiculele 100% reciclabile, în 20 de ani. De asemenea, compania a dorit să demonstreze că „un nivel ridicat de durabilitate poate merge mână în mână cu un aspect luxos”. Parbrizul și plafonul formează o singură piesă, iar jantele cu spițe subțiri și hayonul din sticlă cu aspect fumuriu, care integrează stopurile, completează pachetul, scrie Daily Mail. La interior, bordul și volanul au fost imprimate 3D, iar afișajul sistemului multimedia a fost mutat la baza parbrizului.

În prezent, BMW-urile sunt fabricate utilizând în medie aproape 30% materiale reciclate și refolosite. Se lucrează la creșterea acestui nivel în mașinile de generația următoare la 50% și, în cele din urmă, 100% până în 2040. Accentul este pus pe materialele reciclate „care pot fi dezasamblate rapid și ușor la sfârșitul ciclului de viață al produsului”.

„În 10 până la 15 ani, când vor fi multe mașini (n.e. – electrice) care se apropie de sfârșitul vieții, va fi foarte important să avem o industrie de reciclare”, a declarat Paul Anderson, de la Birmingham University.

Citește și Renault Duster, desfiinţat la testele Latin NCAP. Nu a obţinut nicio stea la proba de siguranţă