Bătrân din Iaşi acuzat de pedofilie şi zoofilie. După ce a încercat de mai multe ori să-şi violeze nepoata fără succes, bărbatul s-a reorientat către animalele din gospodărie

Comportament sexual deviant al unui bătrân din Iaşi. Bărbatul a încercat de mai multe ori să-şi violeze nepoata vitregă de 11 ani, apoi din nou când aceasta împlinise 14 ani. Pentru că fiecare tentativă s-a soldat cu eşec, bărbatul de 74 de ani s-a reorientat către ceva mai accesibil: păsările şi animalele din ogradă.

26 oct. 2022, 12:17
Bătrân din Iaşi acuzat de pedofilie şi zoofilie. După ce a încercat de mai multe ori să-şi violeze nepoata fără succes, bărbatul s-a reorientat către animalele din gospodărie

Petru H. este acuzat de trei infracțiuni de agresiune sexuală: două infracțiuni de racolarea minorilor în scopuri sexuale și o infracțiune de zoofilie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, bătrânul a încercat de mai multe ori să-și violeze nepoata. Mama fetiţei care, la momentul primelor tentative de viol, avea 11 ani a făcut plângere la poliție încă de la prima faptă, din 2019. Dar abia trei ani mai târziu bărbatul a fost reținut și arestat, după ce a fost prins în fapt cu o găină, scrie BZI

Bătrânul pedofil îşi ameninţa nepoata că îi taie capul dacă spune ceva

În luna mai a anului 2019, mama fetiţei a făcut plângere la poliție, relatând că tatăl său vitreg a încercat să-i violeze copilul. Potrivit mărturiilor femeii, tentativa de viol s-ar fi produs în luna aprilie.

În jurul orei 12.00, minora, având la acea dată vârsta de 11 ani, se juca prin curte, moment în care a fost strigată de către inculpatul H.P., care a chemat-o pe aceasta în anexa în care locuieşte, spunându-i că vrea să îi dea mai multe mărgele, minora conformându-se. Ajunsă în camera inculpatului, acesta a sărutat-o pe minoră în zona gurii, după care i-a pus ambele mâini pe fund, minora speriindu-se şi părăsind în grabă incinta. După ce minora a ieşit din anexa în care locuia inculpatul, s-a întâlnit cu bunica sa, care a remarcat faptul că aceasta părea speriată”, descriu procurorii în rechizitoriu. Ulterior, fata le-a povestit mamei și bunicii ce se întâmplase.

Trei ani mai târziu, în iulie 2022, mama fetiţei face o nouă plângere la poliţie. Victima avea acum avea 14 ani, iar bunicul vitreg, după ce încercase să o violeze, o ameninţase că dacă spune ceva îi taie capul: „A pătruns peste nepoata sa, (…), de 14 ani, în camera în care aceasta se afla, a sărutat-o pe gât şi pe ureche, a pipăit-o în zona fundului și a încercat să îi dea pantalonii jos, nereușind acest lucru […] Acesta a amenințat-o, spunându-i să nu zică nimănui despre cele întâmplate, pentru că îi va tăia capul atât ei, cât și bunicii sale, H.M.”, se arată în rechizitoriu.

Citeste si Un elev de clasa a VI-a a fost arestat pentru tentativă de omor. Tânărul a lovit o femeie cu un ciocan în cap

În zilele care au urmat, bărbatul a continuat să încerce pe lângă nepoată ca aceasta să îi permită să întreţină relaţii sexuale cu ea. Ba, mai mult, i-a propus fetei că îi dă 5 lei în schimbul unei partide.

În urma evaluării psihologice a minorei, reprezentantul DGASPC a concluzionat faptul că sunt evidențiate elemente specifice abuzului sau traumei psihice la un nivel mediu, minora raportându-se matur și real asupra evenimentelor prezentate, fără a exista elemente de fațadă. Totodată, există suspiciunea rezonabilă că persoana vătămată a fost victima abuzurilor sexuale din partea numitului H.P.”, se arată în rechizitoriu.

Bărbatul şi-a recunoscut faptele, dar a dat vina pe soţie, care refuză să mai întreţină relaţii intime cu el

Între timp, văzând că nu o scoate la capăt cu fata, bătrânul s-a reorientat către păsările şi animalele din ograda proprie, dar şi din ogrăzile altora. Audiați de anchetatori, mai mulți vecini au mărturisit că Petru H. întreţinea relaţii sexuale cu păsările şi animalele. Unul dintre ei și-a amintit la audieri că l-ar fi surprins pe Petru H. în timp ce întreținea relații sexuale cu iapa altui vecin. Şi soţia acuzatului a mărturisit că şi-a surprins bărbatul în mai multe rânduri în timp ce viola orătăniile din gospodărie.

L-a surprins de mai multe ori pe soțul său în timp ce încerca să întrețină relații sexuale cu un câine, cu găinile din curtea locuinței și cu un porc. Aceasta a mai declarat faptul că l-a surprins pe soțul său în poiată în timp ce încerca să întrețină relații sexuale cu o găină, spunând că din această cauză i-au murit, în timp, mai multe găini”, se mai arată în rechizitoriu.

Citeste si Imagini de noaptea minții! A aruncat cu televizoarele de la balcon, punând în pericol viața tuturor trecătorilor

La audieri, bărbatul a recunoscut tot, mărturisind că soţia lui refuză să mai ăntreţină relaţii intime cu el de ani buni, iar apetitul lui sexual creşte atunci când bea.

H.P. a mai declarat că de mulţi ani soţia sa nu mai doreşte să întreţină relaţii sexuale cu el, că are un apetit sexual ridicat, iar când consumă băuturi alcoolice îi vine să facă sex, motiv pentru care a comis faptele pentru care este cercetat. Astfel, în data de 3.08.2022, inculpatul H.P. a luat o găină din poiată, pe care a dus-o în camera sa, unde a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, după care a scos-o din incintă, fiind surprins de către martora (…), care l-a văzut pe acesta cum a scos din casă o găină, iar pe geam, l-a văzut cum îşi ridica pantalonii. În acel moment, martora a strigat la el, iar H.P. a început să se bâlbâie, spunându-i «dacă crezi că am făcut ceva cu găina, de ce nu ai venit să mă prinzi în fapt?»”, a consemnat procurorul de caz.

Petru H a fost arestat în august.