Bătrân luat de ape la Stroeşti, în Vâlcea. Salvatorii îl caută de ore bune, fără vreun rezultat

Un bărbat din localitatea Stroeşti a fost luat de ape, luni, când încerca să traverseze un râu.

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 17:31
Bătrân luat de ape la Stroeşti, în Vâlcea. Salvatorii îl caută de ore bune, fără vreun rezultat

Bătrânul traversa râul pe un podeţ care a fost luat însă de apele învolburate. O femeie care a văzut scena a sunat rapid la poliţie, dar salvatorii nu au reuşit să mai găsească trupul bărbatului. Puhoaiele de apă care vin din amonte zădărnicesc operaţiunea de căutare.

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că există posibilitatea ca unul sau chiar doi oameni din comuna Stroeşti să fi fost luaţi de viitura de pe râul Cerna, produsă noaptea trecută, mai multe persoane fiind date dispărute.

„Chiar acum mă aflu în comuna Stroeşti unde au fost raportate mai multe persoane dispărute în urma viiturii produse noaptea trecută pe râul Cerna. Împreună cu cei de la poliţia din zonă şi cu echipe ale primăriei verificăm dacă informaţia spusă de oameni, că în momentul producerii viiturii, care distrus o punte, s-ar fi aflat oameni angajaţi în traversare, este adevărată. Totodată, vreau să spun că am mobilizat mai multe utilaje pentru a reface un pod de legătură între comunele Lăpuşata şi Copăceni, în prezent comuna Copăceni fiind, practic, izolată prin distrugerea unui pod pe drumul judeţean”, a precizat Cornoiu.

Citeşte şi Imagini APOCALIPTICE în Dolj. Sute de case INUNDATE, drumuri DISTRUSE de ape VIDEO

Prefectul a oferit şi o veste bună în sensul că centrul pentru vârstnici din comuna Costeşti are, după două zile, din nou alimentare cu apă.

„Situaţia era catastrofală, aveam 130 de rezidenţi în căminul de bătrâni, iar viitura de pe râul Bistriţa a rupt, în urmă cu două zile, conducta de alimentare cu apă şi a distrus şi reţeaua electrică. Acum o jumătate de oră s-a reparat”, a precizat prefectul.

Citeşte şi FURTUNA face ravagii. Cinci localităţi din Oltenia au rămas fără energie electrică

Ploile care au căzut în ultimele 48 de ore în judeţul Vâlcea au afectat peste 50 de localităţi, au distrus poduri, podeţe, drumuri judeţene, drumuri comunale, au inundat zeci de hectare de teren agricol, zeci de gospodării, au blocat circulaţia pe drumurile naţionale, au luat maşini parcate. Starea vremii se anunţă în continuare nefavorabilă pentru judeţul Vâlcea.

Peste 150 de lucrători ai ISU acţionează, în prezent, pentru îndepărtarea pagubelor produse de aceste ploi.