Bătrână de 83 DE ANI, condamnată pentru TRAFIC cu BILETE DE TREN

O bătrână din Vaslui se poate lăudă cu un adevărat arsenal de condamnări. Văduvă de veteran de război, femeia de 83 de ani a fost condamnată de 5 ori cu suspendare în 4 ani, iar acum este trimisă din nou în judecată.

02 oct. 2014, 06:35
Bătrână de 83 DE ANI, condamnată pentru TRAFIC cu BILETE DE TREN

Bătrâna face afaceri ilegale cu biletele de tren pe care le primeşte gratuit. Alături de ea, alţi 2 bătrâni de 91 de ani se plimbă pe la instanţe pentru că vând ilegal călătoriile.

Maria Apostu, în vârstă de 83 de ani, este judecată în prezent  pentru a șasea oară, pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni, Femeia nu s-a prezentat până acum la proces, urmând ca pe 21 octombrie să fie adusă în fața judecătorilor cu mandat de aducere.

Veteranii și văduvele de război beneficiază de 12 călătorii gratuite, dus-întors, sau de 24 de călătorii simple, în fiecare an, la clasa I, pe calea ferată. De asemenea, cei care se declară însoțitori ai veteranilor beneficiază de o călătorie gratuită.

Anchetatorii susțin că Maria Apostu și alți veterani acostează călătorii în gări și le propun să-i transporte pe distanțe luni, contra unor sume mult mai mici, în raport cu prețul biletului de tren. Când își termină tichetele alocate, cei mai descurcăreți cumpără tichete de la veterani de război, pentru sume modice.