Bătrână lăsată fără banii de înmormântare de două escroace

O bătrână a fost jefuită fără milă şi a fost lăsată fără banii de înmormântare. Femeia de 75 de ani din Galaţi a fost lăsată de escroci fără cei 17.000 de lei pe care îi adunase pentru funeralii şi pomană.

RomaniaTV.net
27 oct. 2015, 13:06
Bătrână lăsată fără banii de înmormântare de două escroace

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat arestarea unei femei pentru infracţiunea de furt calificat. Anchetatorii se află încă pe urmele unei complice a infractoarei, împreună cu care a lăsat fără banii de înmormântare o bătrânică, informează Monitorul de Galaţi.

Simion Garofiţa a fost arestată preventiv pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23 octombrie.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a evidenţiat faptul că, la data de 10.04.2015, inculpata, ajutată de complicea sa, suspecta Andrei Petra, care nu a fost încă depistată, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate şi, sub pretextul că a fost trimisă de un vecin să distribuie pachete cu pomană, a oferit persoanei vătămate M.A., în vârstă de 75 de ani, un pachet ce conţinea alimente şi i-a solicitat să îi schimbe o bancnotă de 200 lei, pentru a-i oferi şi o sumă de bani.

Persoana vătămată M.A. s-a deplasat în locul unde îşi ţinea banii, i-a scos, şi a schimbat bancnota, lăsând plicul cu 17.000 lei (sumă economisită pentru înmormântare) la vedere, pe patul din dormitor. În timp ce suspecta Andrei Petra i-a distras atenţia persoanei vătămate, ţinând-o de vorbă în bucătărie, inculpata Simion Garofiţa, rămasă pe casa scării, a pătruns în imobil, de unde a sustras plicul cu suma de 17.000 lei, părăsind apoi locul faptei, însoţită de complicea sa.

„Autoarele faptei au fost identificate cu concursul I.G.P.R., datorită modului de operare, care a căpătat amploare, atât în ţară cât şi pe raza municipiului Galaţi, victimele acestora fiind, în general, persoane în vârstă şi credule. Inculpata Simion Garofiţa este recidivistă şi a fost condamnată anterior pentru fapte săvârşite în aceeaşi manieră. Ultima condamnare a fost dispusă în 2014 de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, care i-a aplicat pedeapsa de 3 ani închisoare, a cărei executare a fost suspendată condiţionat, pe un termen de încercare de 5 ani. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii”, informează Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.