Bătrâni transformaţi în modele: Zeci de persoane în vârstă au defilat pe podium, în Cuba VIDEO

Bătrâni care defilează pe catwalk. S-a întâmplat în Cuba, unde zeci de persoane în vârstă au participat la o prezentare de modă, de Ziua Mondială a maladiei Alzheimer.

RomaniaTV.net
22 sept. 2012, 12:09
Bătrâni transformaţi în modele: Zeci de persoane în vârstă au defilat pe podium, în Cuba VIDEO

La eveniment au defilat şi femei afectate de Alzheimer, pentru a încuraja şi alţi bolnavi să ia parte la activităţi sociale.

„Ceea ce vrem este să transmitem un mesaj către toate persoanele în vârstă pentru a le încuraja să participe la aceste activităţi zilnice, pentru a face exerciţii fizice, pentru a citi. Aici ieşim la plimbare, dansăm, povestim„, a declarat Maria Antonia Lopez, persoană afectată de Alzheimer, în vârstă de 71 de ani.

Prin prezentarea de modă, organizatorii au vrut să informeze cetăţenii despre efectele bolii Alzheimer şi cum poate fi prevenită. Mai ales că în Cuba există în jur de 130.000 de oameni afectaţi de demenţă senilă.

„Cuba este o ţară mică, dar avem un număr mare de cetăţeni în vârstă, în timp ce numărul celor cu dizabilităţi şi celor afectaţi de demenţă este în creştere. Aşa că este nevoie de acţiune şi tocmai asta facem. Avem programe de sănătate speciale pentru bătrâni”, a precizat Ludres febres, medic specialist.

Boala Alzheimer este o maladie degenerativă care afectează creierul. Specialiştii avertizează că numărul bolnavilor de Alzheimer se va tripla până în 2050, ajungând la 150 milioane. Pentru prevenirea acestei boli, medicii recomandă un stil de viaţă sănătos, exerciţii fizice, plimbări lungi pe jos şi citit cărţi.