Imagini dramatice de la înmormântarea bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției brutale a polițiștilor. Familia, distrusă de durere, îi dă în judecată pe oamenii legii

Bătrânul mort după imobilizarea brutală a polițiștilor din Pitești este condus astăzi pe ultimul drum. Familia acestuia este revoltată de modul în care bărbatul a murit, în urma unei intervenții mult prea agresive a oamenilor legii.

20 apr. 2021, 11:01
Imagini dramatice de la înmormântarea bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției brutale a polițiștilor. Familia, distrusă de durere, îi dă în judecată pe oamenii legii

Bătrânul din Pitești ucis în urma intervenției brutale a polițiștilor, înmormântat astăzi.  Familia bărbatului ucis la Autogara Sud din Pitești a decis să îi dea în judecată cei doi polițiști și au anunțat printr-un avocat faptul că intentează proces și solicită în instanță daune morale și materiale.

”Interesele familiei sunt în primul rând pe latura penală a cauzei, anume tragerea la răspundere a celor vinovați de săvărșirea acelei infracțiuni. Pe latura civilă, bineînțeles, daune morale și materiale pe care încă nu le-am specificat întrucât nu am stabilit o sumă exactă” , a declarat avocatul familiei.

Bătrânul din Pitești ucis în urma intervenției brutale a polițiștilor, înmormântat astăzi.

Vă reamintim că victima, Barbu Alexandru, a murit după ce ar fi fost dat cu capul de asfalt în urma unei intevenții mult prea brutale a polițiștilor din Pitești. În urma analizei medicilor legiști, bărbatul ar fi decedat urma unei asfixieri mecanice, iar cei do agenți au fost reținuți pentru loviri cauzatoare de moarte, și nu pentru ucidere din culpă

Citește și: Cine sunt polițiștii din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat de 63 de ani. Unul dintre ei a mai avut probleme cu legea

Cei doi polițiști au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce, duminică, fuseseră reținuți de procurori. Decizia a fost luată luni de Tribunalul Argeș, conform ziarului Epitești. Ilie Florea şi Daniel Drăghici vor sta în arest preventiv până pe 18 mai. Trei polițiști au fost audiați până în prezent în cazul bărbatului care a murit vineri la Pitești, în urma intervenției polițiștilor.

„S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă în loviri cauzatoare de moarte. Pentru infracțiunea gravă, loviri cauzatoare de moarte, legea prevede pedeapsa închisorii de la 6 la 12 ani”, anunța duminică seară, imediat după reținerea pentru 24 de ore a polițiștilor, Ștefan Marius Ionel, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Soția bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției polițiștilor: „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia” 

Soția bărbatului care a murit în timpul intervenției polițiștilor de la Pitești a făcut dezvăluiri incredibile despre cum au acționat oamenii legii. Cei doi polițiști care au luat parte la operațiunea dramatică din Pitești au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii se numesc Nicolae Florea și Daniel Petruț Drăghici, anunţă Libertatea. Unul dintre cei doi, respectiv Daniel Petruț Drăghici, are doar 24 de ani, și a fost detașat la Poliția din Pitești la începutul acestui an, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal.

Citește și: Florin Cîţu: „Nu doresc să mai avem lockdown. Ai nevoie de o economie sănătoasă pentru a avea oameni sănătoşi”