Băutura alcoolică cu cel mai mic număr de calorii. Este recomandată persoanelor la dietă şi scade riscul de diabet

Băutura alcoolică care te ajută să slăbești. Majoritatea băuturilor alcoolice conțin mult zahăr, astfel încât pot fi un adevărat dușman pentru cei are se află la dietă și își doresc să slăbească. Altele, însă, sunt sărace în calorii și, prin urmare, pot fi consumate fără grijă și de cei care vor să scadă în greutate.

19 mart. 2022, 15:07
Băutura alcoolică cu cel mai mic număr de calorii. Este recomandată persoanelor la dietă şi scade riscul de diabet

Una dintre băuturile cu cel mai mic număr de calorii este șampania. Mai exact, un pahar de șampanie nu are mai mult de 80-90 de calorii, motiv pentru care, poate fi savurată fără grijă, mai ales la momentele de ocazie, de cei care se află la dietă.

Șampania, fiind obținută din struguri, care sunt bogați în antioxidanți, scade nivelul colesterolului „rău” din sânge și totodată protejează vasele de sânge. De asemenea, este important ca șampania să fie băută rece, temperatura ideală fiind de 7 grade Celsius, pentru ca mirosul și gustul să poată fi apreciate mai bine.

Pe lângă numărul scăzut de calorii pe care îl are, șampania mai are o grămadă de beneficii pentru sănătate, conform csid.ro.

Astfel, această băutură poate scădea riscul de diabet, poate preveni apariția demenței, îmbunătățește sănătatea inimii și poate crește apetitul sexual.

Pe de altă parte, berea și vinul ajută la o mai bună circulație a sângelui ori la scăderea colesterolului, însă aceste lucruri rămân valabile doar atunci când sunt consumate în cantități moderate.

Citeşte şi: Pavel Bartoş a slăbit 12 kilograme. Cum arată acum prezentatorul de la Românii au talent: „Nu am ținut o dietă anume”

Berea, consumată în special în acest anotimp, ne răcorește și ne relaxează, dar are de asemenea și alte beneficii pentru sănătatea noastră, la care nu ne-am fi gândit. Iată 5 beneficii pe care le are berea atunci când o consumăm în cantități moderate.

Beneficiile berii

Scade colesterolul. Unul dintre beneficiile majore ale berii pentru organism este faptul că scade colesterolul din sânge, acest lucru datorându-se conținutului ridicat de fibre pe care îl conține.
Berea conține mai multe vitamine decât se așteaptă cei care o consumă regulat, mai exact vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina B12.

Reduce riscul de infarct. Un studiu realizat în cadrul Universității de Stat din Pennsylvania a demonstrat faptul că cei care consumă bere au șanse de până la 60% mai mici să facă infarct față de cei care nu obișnuiesc să consume această băutură.

Citeşte şi: Planta minune care poate trata cancerul, diabetul sau Parkinson. Creşte în curţile oamenilor