Băutura banală care ține de foame și ajută la slăbit. Anunțul făcut de Mihaela Bilic!

Cafeaua e nelipisită cam din orice cană, dimineața. Licoarea ne ajută să scăpăm de starea de somnolență și energizează pe tot parcursul zilei.

06 dec. 2021, 21:18
Băutura banală care ține de foame și ajută la slăbit. Anunțul făcut de Mihaela Bilic!

Băutura banală care ține de foame și ajută la slăbit. Puțini știu că aceasta te poate ajuta să slăbești, în timp ce ține de foame și oferă energie organismului.

Băutura banală care ține de foame și ajută la slăbit. Anunțul făcut de Mihaela Bilic!

Mihaela Bilic, nutriționist, a vorbit despre beneficiile cafelei  asupra organismului și cum ajută aceasta în procesul de slăbire.

Citește și: Alimentul banal care e un adevărat elixir pentru sănătate. E considerat cel mai puternic medicament natural și are numeroase beneficii pentru sănătate!
 

„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv – mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă” dezvăluie nutriționistul pe Facebook.

Citește și: Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!


loading...
Partenerii noștri