Băutura care are grijă de inima ta și reduce riscul de a face infarct

Oamenii de știință au descoperit băutura care reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă.

11 dec. 2022, 07:30
Băutura care are grijă de inima ta și reduce riscul de a face infarct

La studiul făcut de cercetători pentru a descoperi băutura minune au participat 53 de mii de persoane, aproape o cincime dintre aceștia suferind de boli sau tulburări ale sistemului cardiovascular, scrie exquis.ro.

În urma cercetării, experții au descoperit că cei care consumă cel puțin o ceașcă de ceai zilnic, au mai puține șanse de a suferi de boli cardiovasculare, în special ischemie, accident vascular cerebral, infarct și insuficiență cardiacă.

Citește și: Ceaiul de mușețel: băutura care îmbunătățește somnul, scade glicemia și ajută la pierderea kilogramelor în plus

Conform medicilor, băutura  are un efect curativ care constă în conținutul ridicat de flavonoide-antioxidanți din plante, foarte eficienți în combaterea inflamației din corpul uman.

Ceai verde

Ceaiul verde este băuruta care are un conținut bogat în antioxidanți, dar datorită fermentației, are și mai multe beneficii pentru sănătate. Experții recomandă consumă consumul a aprozimativ două căni de ceai în fiecare zi sau un pumn de afine, care, de asemenea, sunt foarte bogate în antioxidanți.

Citește și: Băutura care previne chisturile și vindecă eczemele. Ce spune Lidia Fecioru despre aceasta: „Se beau 15 picături pe zi”

Ceaiul de mușețel

Consumul săptămânal al acestui ceai  ajută la combaterea bolilor, stărilor de rău, dar și la creșterea vitalității. Dacă adăugați o linguriți de miere sau felii de lămâie veți îmbunătăți efectul băuturii.