Ceaiul de mușețel: băutura care îmbunătățește somnul, scade glicemia și ajută la pierderea kilogramelor în plus

Ceaiul de mușețel care era consumat și de Hipocrate este disponibil pentru toată lumea și este extrem de benefic pentru sănătate.

16 nov. 2022, 23:07
Ceaiul de mușețel: băutura care îmbunătățește somnul, scade glicemia și ajută la pierderea kilogramelor în plus

Băutura miraculoasă este chiar ceaiul de mușețel. Acesta este ideal pentru slăbire, dar poate fi folosit și ca înlocuitor al ceaiului verde sau negru, pentru că nu conține cofeină. Pe lângă asta, este dulceag și are o aromă deosebită.

Medicii recomandă ca băutura din infuzie de frunze și flori de mușețel să fie consumată seara, deoarece are proprietăți relaxante care ajută la adormirea rapidă și un somn odihnitor.

Ceaiul de mușețel reduce riscul apariției cancerului și a bolilor cardiace datorită antioxidanților pe care îi conține. Florile acestei plante reduc riscul apariției mai multor patologii periculoase. Băutura este folosită inclusiv pentru recuperarea rapidă după răceli, dar și pentru prevenirea lor, având o concentrașie consistentă de vitamina C.

Citește și: Șase tipuri de ceaiuri naturale care provoacă somnolență și ne ajută să avem un somn cât mai liniștit

Băutura ajută la ameliorarea durerilor în gât și crește secreția de flegmă. Este utilă mai ales toamna și iarna, când infecțiile virale și al exacerbării stărilor depresive sunt în plin sezon.

Ceaiul de mușețel crește vitalitatea

Consumul săptămânal al acestui ceai  ajută la combaterea bolilor, stărilor de rău, dar și la creșterea vitalității. Dacă adăugați o linguriți de miere sau felii de lămâie veți îmbunătăți efectul băuturii.

Ajută la slăbit

Ceaiul de mușețel are un avantaj important pentru că ajută la pierderea în greutate. Mușețelul poate fi combinat cu sunătoare, imortele și muguri de mesteacăn într-un raport de 2:1:1:1 și veți obține o băutură care ajută la slăbit. Consumul acestuia nu anulează restricțiile alimentare sau activitatea fizică.

Citește și: Ceaiurile banale care stimulează ficatul. În doar trei săptămâni curăţă organismul de toxine