Băutura recomandată persoanelor care suferă de diabet. Face minuni cu glicemia

În urma unor studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că vinul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Această băutură fiind recomandată persoanelor care suferă de diabet.

06 sept. 2022, 21:45
Băutura recomandată persoanelor care suferă de diabet. Face minuni cu glicemia

Băutura recomandată persoanelor care suferă de diabet. Este vorba despre vin. Atât vinul roşu, cât şi cel alb ajută la scăderea nivelului de zahăr în sânge.

Băutura recomandată persoanelor care suferă de diabet. Ce spun cele mai recente studii

Citeşte şi Medicii trag un semnal de alarmă! Mușcătura de om este mult mai periculoasă decât cea a unui animal

Profesorul Iris Shai de la Universitatea Ben Gurion din Israel a analizat aproximativ 225 de persoane care aveau un nivel crescut de zahăr în sânge. Timp de doi ani, acestea au urmat o dietă în stil mediteranean. Unii au consumat un pahar de vin roşu pe zi, alţii un pahar de vin alb pe zi iar unii au băut doar apă minerală.

„Am descoperit că un pahar de vin roșu la cină poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară a persoanelor cu diabet zaharat de tip 2”, a spus profesorul din Israel, potrivit exquis.ro. 

Acesta a descoperit că, în comparație cu persoanele care au băut apă minerală la cină, cele care au consumat vin au  beneficiat de îmbunătățiri ale controlului zahărului din sânge.

Deşi efectele nu sunt uriașe, medicul Christopher Wilcox de la Georgetown University Medical Center, care nu a fost implicat în studiu, a spus că ar putea fi semnificative.

„Un pahar de alcool pe zi a avut aceste beneficii, desigur, modeste, dar valoroase”, a spus medicul Christopher Wilcox.

Deşi s-a demonstrat că are anumite beneficii pentru sănătate, medicii avertizează că vinul nu trebuie consumat în cantităţi mari, ci doar moderat. De asemenea, aceştia atrag atenţia că această băutură nu va înlocui niciodată un control bun al glicemiei cu unul dintre medicamentele pentru diabet.

Citeşte şi Un medicament necesar pentru bolile respiratorii fără înlocuitor lipsește de pe piață de mai bine de un an. Medicii sunt îngrijorați că începerea noului an școlar va aduce și un nou val de viroze