VIDEO Baza rusă din Nagorno-Karabah, bombardată de Azerbaidjan. O maşină blindată cu lideri ai bazei militare a fost atacată

Un depozit de armamente rusesc a fost bombardat şi o maşină blindată cu lideri ai bazei militare ruse de menţinere a păcii din Nagorno-Karabah a fost atacată.

24 sept. 2023, 22:00
VIDEO Baza rusă din Nagorno-Karabah, bombardată de Azerbaidjan. O maşină blindată cu lideri ai bazei militare a fost atacată

Momentul atacului armatei azere asupra bazei ruse din Nagorno-Karabah a fost surprins într-un videoclip care a fost postat online. Clipul a fost publicat de canalul Telegram Armenian Military Portal în cursul zilei de sâmbătă, 23 septembrie, deşi atacul a avut loc în urmă cu câteva zile, mai exact pe 19 septembrie.

Nu se cunoaşte încă dacă au existat victime în rândul militarilor ruşi. Armata azeră susţine că a atacat „din greşeală” un vehicul blindat Patriot cu patru ofiţeri superiori, printre care comandorul (căpitan gradul I) Ivan Kovgan, locţiitorul comandantului misunii ruseşti, adjunctul comandantului Forţei ruse de submarine din Flota de Nord, alături de colonelul Tagire-Murod Karaev, comandantul Brigăzii 29 din Districtul Militar Central, notează Monitorul Apărării.

Kremlinul nu a spus nimic despre cele două incidente, singurul element făcut public fiind discuţia telefonică a lui Vladimir Putin cu preşedintele Azerbaidjanului, în care acesta din urmă şi-a cerut scuze şi a promis pedepsirea celor vinovaţi.

Citeste si România blochează accesul unor militari austrieci la reuniunile NATO. Presa austriacă: „Este o răzbunare față de vetoul guvernului federal referitor tema Schengen”

Conflictul cu Armenia durează de peste trei decenii şi a fost încheiat de Azerbaidjan printr-o operaţiune militară fulger „antiteroristă”, pe care Moscova, aliata Armeniei, a avizat-o.

Pe 19 septembrie, au început ciocnirile dintre trupele azere şi armene din regiunea Karabah. A doua zi, au demarat negocieri privind dezarmarea separatiştilor din Karabah, teritoriu azer, şi dizolvarea guvernului local.

Presa din Armenia acuză Kremlinul că a trădat, sub presiunea concesiilor pe care a trebuit să le facă preşedintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, care s-a întâlnit cu Putin pe 4 septembrie la Soci.

Citeste si Bulgaria l-a expulzat pe şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, considerat o ameninţare la adresa siguranţei naţionale