Bd Unirii, bătaie de joc. S-au tăiat 200 de copaci şi s-au cheltuit peste DOUĂ MILIOANE de euro pentru pergole

Unul dintre marile bulevarde ale Capitalei s-a transformat într-un kitch, după cum spun trecătorii. Pe Bulevardul Unirii s-au montat pergole multicolore fără vreo valoare arhitecturală, spaţiul verde a fost transformat în betoane. Copacii vânjoşi au fost înlăturaţi şi în locul lor au fost puşi alţii cu rădăcina în beton şi pietriş lipit cu adeziv. Primarul sectorului 3 Robert Negoiţă a făcut toate lucrările fără acordul Primăriei Generale care are în administrare bulevardul.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 15:55
Bd Unirii, bătaie de joc. S-au tăiat 200 de copaci şi s-au cheltuit peste DOUĂ MILIOANE de euro pentru pergole

Pe Bulevardul Unirii din Capitală a răsărit un curcubeu. Vorbim de pergole de toate culorile care, spun unii nu au nicio legătură cu amenajarea peisagistică.

„De prost gust, chicios, numai noi puteam să facem aşa tricolor şi culori d-astea. Puteau să le facă verzi că ne batem cu pumnul în piept că suntem ecologisti. Nu-mi plac”, a spus o femeie.

Şi nu e vorba doar de estetică. Pentru ampla lucrare s-au sacrificat spaţii verzi. S-au tăiat arbori, iar în locul lor s-au plantat platani cu rădăcinile betonate.

„Au tăiat peste 200 de copaci. Lucrările au cost 2 milioane 700 de mii de euro, e ceva de neexplicat. Copacii au fost puşi, săpate gropile, tăiaţi copacii de dinainte iar acum au pus copacii în groapă pentru rădăcini. Apoi a fost betonată, au pus pământ, tulpina cuprinsă de beton, copacul într-un an doi moare”, a declarat Mihai Voicu, Consilier CGMB.

Citeşte şi: Borduri de peste zece milioane de euro în Sectorul 3 al Capitalei

Lucrările au început acum şi pe celălalt sens al Bulevardului Unirii, spre groaza trecătorilor.

Lucrările nu au aprobarea Primăriei Capitalei, cea care are în administrare bulevardul. În luna martie primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu declara că sectorul trei a fost amendat până acum cu 65.000 de lei pentru aceste lucrări.

Citeşte şi: Tun de proporţii la Sectorului 3. Negoiţă a concesionat unei firme toate parcurile pentru 550 euro pe lună