Beatrice Mahler atrage atenţia despre riscul la care se pot expune oamenii din zona Rafinăriei Petromidia Năvodari. Recomandarea făcută de medic!

Beatrice Mahler a vorbit despre riscurile la care pot fi expuse persoanele aflate în apropierea Rafinăriei Petromidia Năvodari, în urma exploziei devastatoare de vineri.

02 iul. 2021, 15:47
Beatrice Mahler atrage atenţia despre riscul la care se pot expune oamenii din zona Rafinăriei Petromidia Năvodari. Recomandarea făcută de medic!

Beatrice Mahler atrage atenţia despre riscul la care se pot expune oamenii din zona Rafinăriei Petromidia Năvodari.Managerul Institutului ”Marius Nasta” a făcut și o serie de recomandări pentru persoanele afectate .

Beatrice Mahler atrage atenţia despre riscul la care se pot expune oamenii din zona Rafinăriei Petromidia Năvodari

”Din fericire, după cum au spus și reprezentanții ANM, informațiile meteo sunt favorabile unei compoziții a aerului calitative. Când avem orice modificare calitativă a aerului, compușii poluanți produc local reacții inflamatorii care favorizează infecțiile virale și bacteriene. Lucrurile pot fi agravate la persoanele cu afecțiuni cronice, se pot produce acutizări ale afecțiunilor de bază”, a spus medicul.

Mahler a făcut și o serie de recomandări în cazul în care autoritățile vor emite o avertizare către populație de a evacua zona.

”În acest moment, potrivit autorităților, nu este un pericol pentru cei care sunt pe malul mării. ADacă va fi emisă, este bine ca, pe perioada în care există avertizarea, să evităm expunerea la poluanți, să rămânem în casă cu geamurile închise, astfel încât aparatul respirator să fie cât mai protejat de noxele care afectează mucoasa respiratorie și plămânii”, a spus medicul.

Un incendiu violent a izbucnit în cursul zilei de vineri la rafinăria Petromidia Năvodari! Focul și fumul puternic se puteau observa și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi. Şase persoane au fost rănite. Un alt angajat care iniţial a fost dat dispărut, a fost găsit mort. Autorităţile au activat plan roşu de intervenţie, iar autorităţi au transmis mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert.

KMG International, companie care deţine Rafinăria Petromidia, a anunţat că tot personalul a fost evacuat şi procesele tehnologice au fost oprite.

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranţa angajaţilor noştri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat şi procesele tehnologice au fost oprite. Din păcate, ca urmare a accidentului, cinci dintre colegii noştri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Constanţa.
Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alaturi de familiile victimelor în acest moment tragic”, a anunţat KMG International.

Citeşte şi: Explozie urmată de incendiu la Petromidia, Năvodari! Un muncitor a murit, alţi şase sunt răniţi. A fost activat PLANUL ROŞU