Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă: ”Pandemia nu s-a încheiat! Europa de Vest se pregătește de un nou val!

Beatrice Mahler vine cu un anunț îngrijorător pentru români. Managerul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” susține că deși numărul românilor infectați cu COVID se micșorează, mai multe state europene se pregădesc de un nou val.

20 mart. 2022, 23:27
Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă: ”Pandemia nu s-a încheiat! Europa de Vest se pregătește de un nou val!

Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă. Medicul e de părere că nu trebuie să se renunțe la vaccinarea populației.

Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă: ”Pandemia nu s-a încheiat! Europa de Vest se pregătește de un nou val!

„În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment.

Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi totuși  cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin.

Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a precizat Beatrice Mahler.

Autorităţile de la Bucureşti iau în calcul reintroducerea unor restricţii COVID-19 în condiţiile în care numărul infectărilor este în creştere în Europa. Medicii spun că măsurile au fost ridicate prea repede şi ca subvarianta BA 2.2 de coronavirus ar putea sa provoace un nou val de îmbolnaviri.

Citește și: Joe Biden anunţă măsuri de revenire la normalitate după pandemia COVID-19: „E timpul ca America să revină la muncă, iar oraşele noastre să se umple din nou de oameni”
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.241 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 927 mai puține decât în ziua anterioară. 253 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit MS.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 714 şi în judeţele Cluj – 196, Timiş – 190 şi Ilfov – 89.

Citește și: Pandemia COVID-19 reizbucneşte în China. Număr uriaş de cazuri de coronavirus, raportat. Oamenii nu mai au voie să iasă din case