Beatrice Malher, AVERTISMENT despre pandemia COVID: „70% dintre cazuri sunt cu forme grave. Numărul de decese creşte alarmant”

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat la Realitatea Plus faptul că 70% dintre cei care sunt internați, în prezent, au o formă severă a virusului, față de doar 50% cât se înregistra săptămâna trecută.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 15:47
Beatrice Malher, AVERTISMENT despre pandemia COVID: „70% dintre cazuri sunt cu forme grave. Numărul de decese creşte alarmant”

Medicul susține că România se află într-o ascensiune destul de rapidă a numărului de cazuri COVID. Săptămâna aceasta creșterea a fost mult mai rapidă în comparație cu ultimele două luni.

Citește și: Doctorul Mihai Craiu: „Şcolile ar trebui să fie deschise, iar adulţii tulburaţi ar trebui readuşi la realitate prin sancţiuni severe”

”Suntem pe o ascensiune destul de rapidă a numărului de cazuri, pentru că săptămâna aceasta creșterea este mult mai rapidă decât în ultimele două luni. Numărul de decese crește alarmant, iar acest lucru se resimnte și la noi la institut, unde internăm foarte mulți oameni care au forme severe. Cam 70% dintre ei sunt cu forme grave, față de 50% cât înregistrat în urmă cu doar o săptămână”, a spus Beatrice Mahler.

Managerul de la „Marius Nasta” susține că problema este că mulți români ajung la camera de gardă a spitalelor cu insuficiențe respiratorii percep infecția ca pe o stare generală proastă.