Bebeluş român, fotografiat pe o grămadă de bani furaţi

Un copil de numai câteva luni, fiul unui infractor român, a fost fotografiat în timp ce se juca pe un pat acoperit de bancnote de 20 de lire. Banii de care este înconjurat micuţul au fost furaţi din bancomatele din Marea Britanie.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 14:18
Bebeluş român, fotografiat pe o grămadă de bani furaţi

Copilul este fiul lui Adu Bunu din Bacău, aflat în închisoare din 2008, după ce a furat un milion de lire sterline. Infractorul s-a lăudat cu „prada” sa în pozele pe care le-a făcut fiului său Eduardo, potrivit dailymail.co.uk.

Fotografia cu copilul a fost găsită de poliţiştii britanici pe unul din telefoanele mobile confiscate în urma unor percheziţii făcute în casa folosită de o bandă de infractori români.

Potrivit şefului investigatorilor, peste 90% din furturile din bancomatele din Marea Britanie sunt atribuite grupurilor infracţionale formate din români, iar valoarea fraudelor este de 35 de milioane de lire, adică 41 de milioane de euro. Hoţii se folosesc de tot felul de dispozitive care copiază codul PIN al cardului introdus în bancomat.

Detectivul Paul Barnard de la Poliţia din Londra a declarat că 92% dintre cei arestaţi, sau care au intrat în atenţia poliţiei, din cauza spargerilor de bancomate, sunt de naţionalitate română. Sute de români arestaţi în ultimele 12 luni provin din Bacău sau au legături cu această zonă.