Oamenii de știință au identificat cel mai neplăcut miros din lume. Ce crezi că-ţi mută cel mai tare nasul din loc?

Aroma acidului izovaleric este numit cel mai neplăcut miros din lume, iar acest acid este conținut inclusiv în transpirația picioarelor.

10 apr. 2022, 15:58
Oamenii de știință au identificat cel mai neplăcut miros din lume. Ce crezi că-ţi mută cel mai tare nasul din loc?

Oamenii de știință au identificat cel mai neplăcut miros din lume: aroma acidului izovaleric, relatează Science Daily , citând un studiu publicat în revista științifică Current Biology.

Acest miros, conform experților, se găsește în alimente precum brânza, laptele de soia și sucul de mere. În plus, acest ingredient se găsește în transpirația picioarelor.

Cel mai plăcut miros, conform rezultatelor studiului, a fost aroma de vanilie. Pe locul doi se află butiratul de etil, care miroase a piersici.

Citeşte şi Cum să îndepărtați ușor mirosul de fum de țigară din propria locuință. Câteva trucuri rapide și eficiente

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 235 de persoane, din nouă țări, şi din diferite medii sociale.

Deoarece aceste grupuri de oameni trăiesc în regiuni atât de diverse ca miros, de exemplu, în pădurile tropicale, pe coastele mărilor, în munți, în orașe, avem multe tipuri diferite de „experiență aromatică”, spune unul dintre autorii studiului, Artin Arshamian, de la Institutul Karolinska, din Stockholm.

Culturile din întreaga lume clasifică diferite mirosuri într-un mod similar, indiferent de unde provin, dar preferințele de miros au o componentă personală, nu culturală”, a concluzionat dr. Arshamian.

Citeşte şi S-a găsit leacul pentru una dintre cele mai mari probleme ale românilor. Iată cum să scapi ușor de respirația mirosului de usturoi!