Bebeluşii care plâng DES sunt predispuşi la OBEZITATE. Iată de ce

Potrivit noilor cercetări, bebeluşii liniştiţi sunt cei care la maturitate nu vor avea probleme legate de greutate şi kilograme în plus.

RomaniaTV.net
24 aug. 2016, 10:54
Bebeluşii care plâng DES sunt predispuşi la OBEZITATE. Iată de ce

În schimb, bebeluşii care plâng constant sunt mai predispuşi la a găsi mâncarea ca fiind o sursă de satisfacţie majoră, expunându-se astfel unui risc sporit de apariţie a obezităţii.

În cadrul studiului publicat în Childhood Obesity, 105 bebeluşi au fost învăţaţi să apese pe un buton pentru a primi o recompensă. Dacă executau mişcarea de două ori, primeau fie o porţie din mâncarea preferată, fie zece secunde de activităţi plăcute, cum ar fi baloanele de săpun, muzica sau desenele animate.

Citeşte şi   Vărsăturile la bebeluşi: Ce este normal şi ce nu

Pediatrul Kai Liang Kong, de la University of Buffalo, a arătat că bebeluşii care apreciază mai mult să fie ţinuţi în braţe şi sunt mai liniştiţi apreciază mai puţin mâncarea. Astfel, un bebeluş căruia îi place să fie ţinut aproape de părinte este mai puţin motivat să muncească pentru mâncare.

„Munca” depusă a fost calculată prin numărarea apăsărilor de buton pe care bebeluşii le efectuau pentru a primi recompensa.

Citeşte mai mult pe feminis.ro