O femeie de 30 de ani s-a aruncat de la etajul 3 împreună cu bebeluşul ei, după ce apartamentul i-a fost cuprins de flăcări. Copilul este în stare critică

O femeie de 30 de ani a sărit de la balconul apartamentului său aflat la etajul 3 al unui bloc din Iaşi ţinându-şi în braţe bebeluşul de doar 5 luni. Ieşeanca a luat această decizie disperată după ce apartamentul ei a fost cuprins de flăcări.

11 ian. 2024, 00:33
O femeie de 30 de ani s-a aruncat de la etajul 3 împreună cu bebeluşul ei, după ce apartamentul i-a fost cuprins de flăcări. Copilul este în stare critică

Femeia se afla cu bebeluşul într-o cameră a cărei uşă s-a blocat. Pentru a se salva din incendiu, mama a învelit bebeluşul în mai multe straturi de haine, apoi într-o pătură, şi s-a aruncat de la etaj. Bebeluşul este în stare critică.

Mama s-a aruncat de la etaj cu copilul în braţe după ce apartamentul i-a fost cuprins de flăcări

Dispeceratul Integrat ISU – SMURD – SAJ Iaşi a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Iaşi, aleea Decebal, etajul 3, la ora 15,06. De urgenţă au fost direcţionate 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iaşi două ambulanţe (tip B şi C).

Citeste si Un microbuz s-a blocat într-un pasaj rutier din Arad. Șase persoane au fost rănite

De la locul evenimentului, o femeie şi un copil (mama aproximativ 30 de ani şi fiul său în vârstă de 5 luni) au fost preluaţi în stare gravă de către echipajele medicale SAJ şi au fost transportaţi de urgenţă la spital„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, potrivit Agerpres.

15 locatari au reuşit să se autoevacueze, în timp ce alţi 10 au fost evacuaţi de pompieri.

Femeia a fost transportată la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi cu fractură la picior şi arsuri.

Este conştientă, are fractură de membru inferior şi arsuri. Copilul areactiv, dispneic. A fost preluat de echipajul SAJ şi transportat de urgenţă la UPU de la Spitalul de Pediatrie„, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Dr. Diana Cimpoeşu.

Bebeluşul este în stare critică, iar medicii sunt rezervaţi

În schimb, starea bebeluşului este deosebit de gravă, întrucât a suferit multiple traumatisme, medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei acestuia.

Citeste si Tone de gunoaie în apartamentul a două femei din Baia Mare. Autorităţile a trebuit să obţină ordin judecătoresc înainte să intervină

Pacientul suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, contuzie toraco-abdominală. La sosire, pacientul era în stop cardio-respirator şi au fost nevoie de manevre de resuscitare. În urma investigaţiilor biologice şi imagistice, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie. El se află în comă de gradul IV, stop cardio-respirator resuscitat, traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi abdominală. Prognosticul este rezervat„, a declarat dr Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Pentru decizia luată, mama riscă să fie cercetată penal şi chiar să fie decăzută din drepturile părinteşti.