BEC a decis renumărarea voturilor în mai multe secţii din Bucureşti

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, marţi, renumărarea voturilor în patru secţii de votare din Capitală.

08 dec. 2020, 15:51
BEC a decis renumărarea voturilor în mai multe secţii din Bucureşti

BEC a decis, marţi, renumărarea voturilor în secţiile 455, 479 şi 526 din Sectorul 3 al Capitalei. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul secţiei 35 din Sectorul 1. Deciziile au fost luate la solicitarea Oficiului electoral al Sectorului 3, respectiv a Oficiului electoral al Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Oficiul electoral al Sectorului 3 a solicitat desigilarea sacilor conţinând buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor aferente procesului-verbal de stabilire a rezultatelor pentru Senat în cadrul Secţiei 479, întrucât „există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianţa USR PLUS ca urmare a unei corecturi olografe, dubiu ce nu poate fi lămurit prin intermediul corelaţiilor din cadrul procesului-verbal”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, discuții cu Dan Barna şi Kelemen Hunor pentru formarea noului Guvern

Desigilarea sacilor conţinând buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor în cadrul Secţiei 526 a fost solicitată deoarece „corelaţiile aferente procesului-verbal nu pot fi lămurite prin operaţii efectuate de oficiul electoral”, iar în cazul Secţiei 455, „din dosarele aferente lipsesc buletinele de vot nule, acestea fiind depuse din eroare în sacul cu buletinele de vot valabil exprimate”.

Luni, Biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti nr. 42 şi-a declinat competenţa către Biroul Electoral Central.

Astfel, marţi Biroul Electoral Central a aprobat, prin Decizia 118, solicitarea de renumărare a voturilor în aceste secţii.

În cazul secţiei 35 din Sectorul 1, a fost solicitată renumărarea voturilor pe motiv că „procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării pentru Senat şi Camera Deputaţilor înaintate de Biroul electoral al secţiei de votare respective nu au fost completate în secţia de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nr. 35 şi, prin urmare, nici încărcate în SIMPV de către operatorul de calculator”.

BEC a stabilit, prin Decizia 119, ca operaţiunile de renumărare a voturilor din secţia 35 să fie făcute la sediul Oficiului electoral al Sectorului 1, în prezenţa preşedintelui sau locţiitorului acestuia, până cel târziu la data de 9 decembrie.

În prezent, conform rezultatelor parţiale de la BEC, doar cinci partide vor intra în Parlament. Este vorba despre PSD, PNL, Alianţa USR PLUS, UDMR şi AUR.

PMP și Pro România nu au reuşit să treacă pragul electoral de 5%. PMP a luat 4,75 % la Camera Deputaților și 4,88% la Senat, iar Pro Romania 4,13% la Camera Deputaților și 4,18% la Senat.