BEC a respins contestaţia lui Dan Tudorache cu privire la alegerile din 27 septembrie. Clotilde Armand va fi primarul Sectorului 1

Biroul Electoral Central a respins cererea PSD de anulare a alegerilor de la Sectorul 1, după cum a transmis România TV. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 a depus cererea după ce în presă au apărut imagini cu membri USR care scotoceau în sacii cu voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1 după ce acesta fusese închis.

05 oct. 2020, 09:52
BEC a respins contestaţia lui Dan Tudorache cu privire la alegerile din 27 septembrie. Clotilde Armand va fi primarul Sectorului 1

Biroul Electoral Central şi-a motivat decizia spunând că cererea a fost depusă prea târziu, fiind depăşit termenul de contestaţie. Astfel, Daniel Tudorache mai are doar varianta anchetei de la Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, acea plângere penală depusă de către PSD după apariţia în presă a imaginilor din camera unde se aflau sacii cu buletine de vot.

Citeşte şi Tudorache: „Aştept ca BEC să ia în discuţie mâine contestaţia mea privind imaginile apărute în presă”

Audierile în dosarul privind posibila fraudare a alegerilor de la Sectorul 1 au început luni, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Conform unui martor al BES1, camerele de supraveghere nu au funcţionat în ziua alegerilor.

Anterior, duminică, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti respinsese renumărarea voturilor în Sectorul 1. Potrivit hotărârii în acest sens, BEM a respins ca neîntemeiată contestaţia PSD la decizia anterioară a Biroului Electoral Sector 1 privind respingerea cererii de renumărare a voturilor în acest sector.