BEC: Un exemplar al procesului-verbal se afişează la loc vizibil în fiecare secţie de votare

Un exemplar al procesului-verbal încheiat la secţiile de votare se afişează, la loc vizibil, sau la sediul biroului electoral al secţiei de votare, precizează Biroul Electoral Central (BEC) ca urmare a unei solicitării a Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC), transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 13:36
BEC: Un exemplar al procesului-verbal se afişează la loc vizibil în fiecare secţie de votare

Potrivit dispoziţiilor art. 49 alin. (6) din Legea nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru PE, republicată, cu modificările ulterioare, un exemplar al procesului-verbal se afişează, la loc vizibil, la sediul biroului electoral al secţiei de votare, se arată în răspunsul BEC.

BEC mai precizează că va afişa pe pagina sa de internet procesele-verbale încheiate de toate birourile electorale ale secţiilor de votare.

În solicitarea CNSC se cerea ca BEC să dispună măsurile organizatorice necesare publicării pe internet a tuturor proceselor verbale finale încheiate la secţiile de votare, privind rezultatele votului exprimat de cetăţeni, începând cu alegerile europarlamentare din 25 mai.

CNSC mai solicita ca BEC să dispună afişarea de către toate primăriile din ţară a copiilor acestor procese verbale, timp de 60 de zile de la data alegerilor.