Becali, de ziua lui: Sfântului Gheorghe îi cer să-mi dea biruinţă, ca să bat pe Rapid, pe ţi…

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat luni, cu ocazia zilei onomastice, că îi cere Sfântului Gheorghe să îi dea biruinţă pentru a putea să învingă, la finalul săptămânii, pe Rapid, în etapa a 28-a a Ligii I.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 12:55
Becali, de ziua lui: Sfântului Gheorghe îi cer să-mi dea biruinţă, ca să bat pe Rapid, pe ţi…

Cu ocazia zilei sale onomastice, Gigi Becali a fost aşteptat în faţa reşedinţei sale din Aleea Alexandru de mai multe persoane nevoiaşe, care i-au urat „La Mulţi Ani” şi i-au cerut ajutoare băneşti, dar şi de un bărbat care a adus o gravură ce-l infăţişa pe Sfântul Gheorghe omorând balaurul. După ce le-a dat bani nevoiaşilor, Gigi Becali a negociat preţul de achiziţie al tabloului, dar în cele din urmă a renunţat să-l mai cumpere.

După ce a intrat în reşedinţa sa, Becali i-a solicitat fostului jucător stelist Ionuţ Luţu să aducă 20 de pahare de şampanie pentru jurnalişti, apoi finanţatorul stelist a turnat vinul spumant în pahare, pe tavă, pe masă, dar şi pe jos.

Pe George Copos nu l-am sunat, va trebui să mă sune, pentru că eu sunt mai puternic decât el, el e doar mai în vârstă. Păi se compară el cu mine? E un băiat bun, de calitate, dar trebuie să mai cadă puţin în Giuleşti şi să se închine. Nu îi pot cere Sfântului Gheorghe decât să îmi dea biruinţă ca să îi bat pe Rapid, pe «ţi…»” , a spus Becali, care la finalul conferinţei de presă a fost sunat de George Copos.

Gigi Becali i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru faptul că i-a dat harul de îi iubi pe oameni şi a precizat că această calitate nu poate fi antrenată, ci este nativă, precum talentul la fotbal al argentinianului Lionel Messi.

Cel mai mult îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat dragoste, iar dragostea e ca Messi, te naşti cu ea, nu o poţi antrena. Poţi să te antrenezi cât vrei, dar dacă nu ai harul ca al lui Messi… Dumnezeu mi-a dat harul ăsta de a fi drăgăstos. Sfântul Gheorghe este biruitorul şi a stârpit păcatul. El mi-a dat biruinţă în toate, mai puţin la fotbal în ultimii cinci ani. Am cerut ajutor patronului să biruiesc„, a spus Becali, care imediat a îngenunchiat în faţa unei icoane ce-l înfăţişa pe sfântul Gheorghe, a pupat-o şi şi-a făcut semnul crucii, el repetând acest gest şi în faţa unei icoane cu Iisus Hristos.

Becali a precizat că îi binecuvântează pe toţi românii, pentru că el este cel mai puternic dintre cei care poartă numele de George sau Gheorghe. „La mulţi ani în primul rând tuturor celor pe care îi cheamă Gheorghe şi tuturor românilor. Eu îi binecuvântez pe toţi pentru că eu sunt cel mai mare dintre toţi, sunt cel mai puternic, iar în această zi mi se va ierta trufia”, a explicat Becali.

În schimb, pe naşul său Gheorghe Hagi, Becali a anunţat că îl va suna pentru a-l felicita de Sfântul Gheorghe. „Lui Gică Hagi îi dau eu telefon, că e mai mare decât mine, el e regele, dar şi naşul meu. Hagi are de toate, singurul lui of e că nu a reuşit ca antrenor. I-a dat geniu la fotbal, cum nu va mai fi în România, dar nu şi de antrenor. Degeaba vrea el, dacă nu îi dă Dumnezeu„, a subliniat Becali.