Becali: Diaconescu are pe cineva în spatele lui, e o maşinaţiune POLITICĂ. Cred că e din partea PDL

George Becali a declarat, vineri, la România TV, că privatizarea Oltchim este o maşinaţiune politică, în spatele lui Dan Diaconescu aflându-se persoane din PDL.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 18:13
Becali: Diaconescu are pe cineva în spatele lui, e o maşinaţiune POLITICĂ. Cred că e din partea PDL

Dan Diaconescu are pe cineva în spatele lui, este o maşinaţiune politică. Cred că e din partea PDL, cred că vor fi oameni din PDL cu anumite firme PDL care vor aduce banii şi care vor să fac o construcţie politică cu Dan”, a declarat Becali.

Omul de afaceri a exclus posibilitatea ca Diaconescu să nu aibă banii pentru achiziţionarea combinatului de la Oltchim. „Are în spate nişte oameni care ştiu ce e de făcut mai departe cu Oltchim (…) El are ceva, banii îi are sigur”, a apreciat latifundiarul.

Întrebat care ar fi democrat-liberalii care au suficienţi bani pentru asemenea achiziţii, Becali a răspuns: „Toţi au atâţia bani. Asta e floare la ureche (…) Probabil Dan va câştiga foarte mult capital electoral şi atunci nu mai contează pentru PDL că mai bagă un miliard-două. Ce contează pentru PDL? Dacă Dan Diaconescu face ce a spus, cu Tarom şi CFR Marfă, e salvator naţional, iar USL scade de la 60 la 40%. La PDL nu are nimeni credibilitatea lui Dan„.

Pe parcursul zilelor de joi şi vineri, Diaconescu s-a arătat foarte secretos privitor la compania puternică ce îl sprijină.

În mai multe declaraţii făcute joi, Dan Diaconescu şi-a caracterizat partenerul ca „un mare investitor”, „o mare forţă”. „Este vorba de o firmă respinsă de Emil Boc în noiembrie 2011. S-au întâlnit şi Mihai Răzvan Ungureanu în aprilie 2012 şi el le-a dat cu flit. Sunt nişte bogătaşi mari de tot, nişte giganţi”, a spus noul proprietar de la Oltchim.

Vineri, DD a vorbit din nou despre „un mare gigant al petrochimiei”, însă la doar câteva ore distanţă Diaconescu a spus că „partenerul meu misterios este poporul român”.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu.

Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni Dan Diaconescu va semna actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim.  Câştigătorul licitaţiei pentru Oltchim să vină în maxim 10 zile cu banii, altfel e infracţiune, a avertizat premierul Victor Ponta.