Becali: Steaua a semnat contractul cu MApN şi va plăti 24.400 de euro pe meci

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că a ajuns la un acord cu reprezentanţii MApN, astfel încât gruparea bucureşteană să dispute zece meciuri pe stadionul din Bulevardul Ghencea, urmând să plătească 24.400 de euro pentru fiecare partidă.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 14:51
Becali: Steaua a semnat contractul cu MApN şi va plăti 24.400 de euro pe meci

„Ne costă 24.400 de euro pe meci şi am semnat pentru zece meciuri. Mai avem şase meciuri în acest sezon şi încă patru jocuri acasă în sezonul viitor, dar după aceea ne întoarcem pe Arena Naţională. Avem un stadion tampon acum. Stai să vezi că acum vor cere bani şi pentru terenurile de antrenament, pentru că în banii ăştia nu intră şi terenurile. Trebuie semnată o înţelegere înaintea fiecărui meci. Pe Arena Naţională ne costa 18.000, iar aici 24.400 de euro. În aceşti bani îmi dau un bonus de un antrenament înainte de meci”, a spus Becali, la Digi Sport.

Ultimul meci jucat de Steaua pe arena din Bulevardul Ghencea a avut loc în etapa a XXXIII-a a Ligii I a sezonului precedent, când a învins pe FCM Târgu Mureş, cu scorul de 1-0. De atunci, Steaua a jucat meciurile de pe terenul propriu la Ploieşti (Stadionul Astra), Buzău, Constanţa, Cluj-Napoca (Stadionul Dr. Constantin Rădulescu) şi pe Arena Naţională.

Prima partidă pe care Steaua o va juca pe teren propriu pe stadionul din Bulevardul Ghencea va avea loc, duminică, de la ora 20.30, împotriva formaţiei Astra Ploieşti.

Echipa patronată de Gigi Becali a renunţat să mai evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea de la începutul acestui sezon. Finanţatorul stelist s-a plâns de chiria foarte ridicată pe care trebuia să o plătească pentru ca echipa să evolueze pe Stadionul Steaua şi a renunţat să mai folosească terenurile din complexul sportiv din Bulevardul Ghencea.

Becali s-a aflat în conflict cu MApN legat de stadionul din Bulevardul Ghencea, după ce Clubul Sportiv al Armatei Steaua a susţinut că FC Steaua are datorii de 250.000 de euro, reprezentând chiria neachitată din ultima perioadă. Totuşi, CSA Steaua şi-a exprima disponibilitatea de a ceda arena şi terenurile de antrenament grupării patronate de Gigi Becali, cu condiţia să fie achitate toate datoriile.

Tribunalul Bucureşti a decis, la 18 octombrie 2011, ca FC Steaua să plătească CSA Steaua aproximativ 400.000 de euro, bani reprezentând chiria restantă, utilităţi şi penalităţi de întârziere pentru baza sportivă din Ghencea. CSA Steaua a chemat în instanţă FC Steaua deoarece aceasta nu a plătit chiria şi utilităţile pentru baza sportivă din Ghencea, în perioada iulie 2010 – august 2011.


loading...