Beirut, pe cale de a deveni cel mai verde oraş din lume. Bucureştiul i-ar putea urma exemplul FOTO

Beirut ar putea ajunge cel mai verde oraș din lume, la propriu, dacă arhitecții urbaniști își vor putea pune planurile ambițioase în aplicare. Jungla din beton ar putea fi înlocuită cu grădini că cele ale Babilonului, deși va fi nevoie de ceva voință în acest sens.

RomaniaTV.net
28 dec. 2011, 09:04
Beirut, pe cale de a deveni cel mai verde oraş din lume. Bucureştiul i-ar putea urma exemplul FOTO

Soluția cea mai pragmatică pentru lipsă spațiilor verzi, adică cel mult 0,8 metri pătrați pe cap de locuitor (cu mult sub limita de 12 metri pătrați recomandați de Organizația Mondială a Sănătății), ar fi să treacă „decretul municipal care prevede că fiecare clădire trebuie să aibă o simplă grădină pe acoperiș… Nimic special, doar câțiva copaci într-un recipient uriaș, fixat pe fiecare acoperiş”, potrivit StudioInvisible, un studio de design din Beirut.

„Pentru a stimula populația din mediul urban, municipalitatea poate oferi reduceri de taxe sau alte beneficii clădirilor care au o grădină de acoperiș bine întreținută, iar companiile de grădinărit ar putea oferi discount-uri și sponzorizări”, scrie StudioInvisible pe site-ul său. Citeşte mai mult pe green-report.ro.