Beizadeaua lui Micula nu dă doi bani pe BACALAUREAT. Victoraş nu s-a pregătit pentru a doua sesiune

Emoţii şi pentru liceeanul cu elicopter, care a picat prima sesiune a bacalaureatului. Victoraş Micula dă examen pe 25 august la română, însă nu prea a avut timp de învăţat.

18 aug. 2014, 07:49
Beizadeaua lui Micula nu dă doi bani pe BACALAUREAT. Victoraş nu s-a pregătit pentru a doua sesiune

Nu se aştepta să pice examenul de bacalaureat, mai ales că are toate condiţiile din lume să înveţe şi i-au fost acceptate toate poftele. Victoraş Micula a luat note bune la majoritatea probelor, dar a fost înfrânt de subiectele de la Română, mai exact de poeziile lui Mihai Eminescu. A luat o notă ruşinoasă, 4,00, insuficientă pentru a promova, iar contestaţia nu i-a adus puncte în plus.

Ca să obţină, totuşi, diploma de Bac, moştenitorul imperiului Frutti Fresh va trebui să repete această probă, la Română, la 25 august. Din păcate, Victoraş Micula, moştenitorul unui imperiu financiar, nu prea a avut timp de învăţat în această vară. Tânărul şi-a plimbat iubita pe litoral cu elicopterul şi cu maşina Ferrari de 200.000 de euro şi au petrecut în cluburile de fiţe, scrie click. Victoraş Micula este unul dintre cei mai bogaţi tineri din ţară. Imperiul pe care-l moşteneşte se ridică la 160 de milioane de euro, avere strânsă de tatăl său şi de fratele acestuia din afacerile din turism, imobiliare, media şi producţie.

Bac 2014, sesiunea toamnă. Sesiunea a doua a bacalaureatului a început luni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română.Peste 9.000 de poliţişti sunt angrenaţi în măsuri de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august. Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română. Pe 26 august este programată proba la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Citeşte şi: Bac 2014, sesiunea toamnă. RECORD de ABSENŢI pentru a doua sesiune a bacalaureatului

Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie iar rezultatele vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

BACALAUREAT 2014, modele de subiecte şi bareme pentru Bac 2014

BACALUAREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ROMÂNĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 SUBIECTELE la MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la FIZICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la CHIMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la BIOLOGIE şi ANATOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ISTORIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la GEOGRAFIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la FILOSOFIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la PSIHOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la LOGICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la SOCIOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ECONOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

Sesiunea august-septembrie 2014

14 – 18 iulie 2014 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen

18-19 august 2014 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în

limba română – proba A

18-19 august 2014 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în

limba maternă – proba B

19 -20 august 2014 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație

internațională – proba C

21 – 22 august 2014 Evaluarea competențelor digitale – proba D

25 august 2014 Limba și literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august 2014 Limba și literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august 2014 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august 2014 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d) –

probă scrisă

1 septembrie 2014 Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea

contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

2-3 septembrie 2014 Rezolvarea contestațiilor

4 septembrie 2014 Afișarea rezultatelor finale

În urma soluționării contestațiilor, în județul Alba procentul de promovabilitate în prima sesiune a BAC-ului a fost de 69,15%. Astfel din totalul celor 2.755 candidați prezenți 1.905 au obținut o medie de trecere.

Promovarea examenului de bacalaureat

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

– au susţinut probele de evaluare a competenţelor;

– au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

– au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probe orale.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţii care copiază sunt eliminaţi din examen şi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Aceşti candidaţi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6.