Belarus nu crede în COVID. Lukaşenko contrazice raportul care anunţă 33 de morţi: „Nici măcar un om nu a murit de coronavirus”

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko susţine că nu există niciun deces cauzat de noul coronavirus în Belarus, şi asta în ciuda faptului că rapoartele oficiale anunţă 33 de decese.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 11:25
Belarus nu crede în COVID. Lukaşenko contrazice raportul care anunţă 33 de morţi: „Nici măcar un om nu a murit de coronavirus”

Lukaşenco este de părere că cei 33 de oameni au decedat din pricina altor afecţiuni, nicidecum din cauza infectării cu coronavirus: ”Oamenilor le este frică, iar eu vreau să le spun următorul lucru: în ţara noastră, nici măcar o persoană nu a murit de coronavirus. Nici măcar una!”, crede preşedintele.

Cele 33 de persoane raportate oficial ca decedate din pricina COVID-19 ”au murit din cauza unor maladii cronice precum insuficienţe cardiace, insuficienţe respiratorii şi pulmonare şi diabet„, este de părere şeful statului. ”Acceleratorul nici măcar nu este coronavirusul, ci atmosfera în care se dezvoltă bolile lor cronice”, a adăugat Lukaşenko.

Belarus anunţă primul deces provocat de CORONAVIRUS. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko: „Mergeţi la muncă!”

Belarusul a refuzat să facă front comun cu celelalte state ale lumii care au luat măsuri dure pentru împiedicarea răspândirii infecţiei cu coronavirus. Autorităţile de aici nu au luat nicio măsură de izolare a cetăţenilor în scopul limitării epidemiei. Ba, mai mult, campionatul de fotbal din Belarus este singurul care se mai dispută în Europa, deşi aproape toate campionatele din lume sunt anulate.

Preşedintele belarus s-a remarcat, anterior, prin recomandarea făcută cetăţenilor de a se trata de coronavirus cu saună, vodkă şi muncă la câmp. Reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au avertizat autorităţile din Belarus că epidemia de coronavirus înregistrează o ”creştere rapidă” în acest stat şi au atras atenţia asupra dublării numărului de cazuri la două-trei zile.