CM 2018. Belgia, cea mai bună performanţă din istorie la Mondiale. A învins Anglia şi a cucerit bronzul

CM 2018. Belgia a învins cu 2-0 Anglia, în meciul pentru bronz, prin golurile marcate de Meunier, în minutul 4, şi Eden Hazard, în minutul 82.

14 iul. 2018, 09:59
CM 2018. Belgia, cea mai bună performanţă din istorie la Mondiale. A învins Anglia şi a cucerit bronzul

CM 2018. Belgia mai jucase p singură dată până acum în finala mică a unei Cupe Mondiale, în 1986, dar atunci a pierdut meciul pentru bronz în faţa Franţei. Anglia pleacă fără medalie din Rusia, însă locul 4 este o clasare neaşteptată pentru trupa lui Gareth Southgate, căreia mulţi îi prevedeau un drum maxim până în sferturi.

Totodată, Anglia va da probabil golgeterul turneului final, pe Harry Kane, cu şase goluri, trei dintre ele marcate împotriva reprezentativei din Panama şi, de asemenea, trei din penalty, astfel că statutul său e oarecum contestat, însă statistica îl aşază în fruntea celorlalţi marcatori.

Finala mare, Franţa-Croaţia, se va juca duminică, de la ora 18.00, la Moscova.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Fluier final în meciul pentru bronz. Belgia este merituoasa câştigătoare!

Min. 82 GOOOL Belgia! Eden Hazard le aduce practic belgienilor medaliile de bronz! Este găsit excelent cu o pasă de către Kevin De Bruyne, iar şutul său pe jos, lângă bară, este imposibil de apărat de Pickford! Belgia-Anglia 2-0!

Min. 70 Ocazie monumentală a Angliei! Dyer scapă singur în flanc şi încearcă o scăriţă, dar Alderweireld evită golul, scoţând în corner din apropierea liniei porţii.

Gareth Southgate a operat două schimbări la pauză, Marcus Rashford a intrat în locul lui Raheem Sterling, iar Lingard i-a luat locul lui Danny Rose.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Final de primă repriză la Sank Petersburg, singura modificare a tabelei a fost consemnată în minutul 4.

Min. 35 După minute bune de uşoară dominare a Angliei, întreurpte de contraatacuri tăioase ale belgienilor, „diavolii” au din nou o replică periculoasă. Şutul lui Alderweireld, din interiorul careului, trece însă puţin peste transversală.

Min. 23 Cea mai mare ocazie a Angliei! Şutul lui Harry Kane, din marginea careului de 16 metri, trece puţin pe lângă poartă!

Min. 15 Prima minge a Angliei, pe spaţiul porţii belgiene. Lovitura de cap a lui Loftus-Cheek este prinsă fără probleme de Courtois.

Min. 12 Ratare uriaşă a lui Kevin De Bruyne, care a avut şansa lui 2-0! Şutul acestuia, din 14 metri, uşor lateral stânga, este scos de lângă bară de Pickford, cu un reflex spectaculos!

Min. 4 GOOOL Belgia! Început abrupt de meci, cu o reuşită a lui Thomas Meunier, din pasa lui Chadli. Este 1-0 pentru „diavoli”.

Min. 1 A început meciul pentru medaliile de bronz, de la Sankt Petersburg.

BELGIA ANGLIA LIVE VIDEO STREAM ONLINE TVR CM 2018. Echipele de start la meciul BELGIA – ANGLIA

BELGIA: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Witsel, Tielemans, Chadli – De Bruyne, Lukaku, E. Hazard. Selecţioner: Roberto Martinez.

ANGLIA: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Rose, Dier, Loftus-Cheek, Delph – Sterling, Kane. Selecţioner: Gareth Southgate.