Belgia: Poliţia a capturat 1,8 tone de cocaină în portul Anvers

Serviciile vamale belgiene au capturat de la începutul lunii iunie 1,8 tone de cocaină în portul Anvers, din nord-vestul Belgiei, drogurile fiind ascunse în trei transporturi provenind din Brazilia și Ecuador, a anunțat miercuri Ministerul de Finanțe belgian, transmite AFP, citată de Agerpres.

20 iul. 2016, 14:33
Belgia: Poliţia a capturat 1,8 tone de cocaină în portul Anvers

”Fiecare din aceste trei mari cantități de cocaină era ascunsă într-o încărcătură de containere legale”, a precizat într-un comunicat ministerul citat.

Prima captură, de 579 de kilograme, a avut loc pe 14 iunie. ”Stupefiantele au fost repartizate în opt genți mari de sport și împărțite în 513 pachete”, a precizat Ministerul de Finanțe, potrivit căruia transportul provenea de la Guayaquil și a fost expediat către Anvers la bordul navei Vargas Trader.

Citeşte şi Droguri cu humă şi ciment pentru sute de clienţi

A doua încărcătură, de 732,2 kilograme, a fost interceptată pe 28 iunie. Aceasta provenea din Santos (Brazilia) și fusese încărcată pe nava MSC Krystal, informează Agerpres.

Al treilea transport, provenind tot din Santos, a fost interceptat pe 13 iulie, de asemenea în portul Anvers, fiind transportat de nava Maersk Lota.