Droguri cu humă şi ciment pentru sute de clienţi

Etnobotanice amestecate cu humă şi ciment. Asta vindea o reţea de traficanţi din Suceava. Liderul grupării apela la această "reţetă" pentru a mări cantitatea de droguri. Stupefiantele au ajuns la peste 300 de clienţi.

19 iul. 2016, 06:34
Droguri cu humă şi ciment pentru sute de clienţi

Ancheta procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava privind gruparea de traficanţi de droguri care s-a format din 2011 şi a acţionat ca grup organizat din 2013, în municipiul Rădăuţi, concretizată prin emiterea a cinci mandate de arestare, scoate la iveală o serie de detalii incredibile privind modul în care liderul grupării ar fi reuşit să adune averi pe spatele consumatorilor.

Răzvan Percec, din municipiul Rădăuţi, era liderul incontestabil al grupării, rezultă din anchetă. Potrivit monitorulsv.ro, tânărul amesteca substanţele halucinogene primite de la diferiţi distribuitori cu prafuri ieftine cumpărate din comerţ şi folosite pentru obţinerea de materiale de construcţii. Aşa fabrica acesta etnobotanicele care erau ambalate în pliculeţe şi vândute clienţilor care deveniseră tot mai numeroşi.

Clienţi tot mai mulţi şi preţuri mai mari la etnobotanice

Cercul de consumatori era restrâns iniţial, însă, treptat, a început să se extindă. Aşa s-a ajuns la peste 300 de clienţi de încredere, tineri din municipiul Rădăuţi şi localităţi limitrofe. Aceştia cumpărau pliculeţe cu etnobotanice, în primă fază cu 25 de lei, apoi cu preţuri de până la 35 de lei. Preţul a crescut în principal pentru că au apărut intermediarii, „săgeţile”, cei care vindeau etnobotanicele unui număr din ce în ce mai mare de consumatori.

Printre persoanele inculpate din dosar se găsesc şi două din partenerele de viaţă ale liderilor reţelei, Diana Percec, soţia lui Răzvan Percec, şi Anamaria Bodnari, concubina lui Huţuleac.

Ancheta vizează 22 de membri: 5 sunt în arest, 7 sub control judiciar.

Miercuri, 13 iulie, poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea DIICOT, au efectuat 19 percheziţii, care au vizat 24 de persoane. Cercetările vizează în total 22 de membri, majoritatea din municipiul Rădăuţi, de la liderii care jonglau cu sume mari de bani, la soţiile şi concubinele acestora şi până la „săgeţi”.

Citeşte şi: Cultivatorii de canabis, anchetaţi de DIICOT pentru trafic de droguri. Vindeau seminţele pe internet