Belgia, primul bombardament asupra Statului islamic din Irak

Un avion de luptă F-16 belgian a lansat pentru prima oară duminică o bombă cu ghidaj GPS în Irak împotriva unui obiectiv al jihadiştilor din organizaţia teroristă Statul Islamic (SI), a anunţat Ministerul belgian al Apărării, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
06 oct. 2014, 09:58
Belgia, primul bombardament asupra Statului islamic din Irak

Belgia a angajat şase F-16 împotriva SI, a căror misiune constă în asigurarea securităţii spaţiului aerian, colectarea de informaţii tactice şi neutralizarea obiectivelor la sol.

Două avioane de luptă belgiene au efectuat duminică o primă misiune de recunoaştere deasupra teritoriului irakian.

‘După identificarea pozitivă a unui element terorist care ataca forţe de securitate irakiene, comandamentul operaţiunii Desert Falcon (numele intervenţiei belgiene în Irak) a cerut o intervenţie armată’, explică atacul un comunicat al ministerului.

SUA se străduiesc să construiască o coaliţie internaţională pentru a desfăşura o campanie militară aeriană împotriva grupului Statul Islamic încă de la primele lor lovituri aeriene în august.

Marea Britanie şi Franţa li s-au asociat loviturilor în Irak , iar cinci naţiuni arabe ‘partenere’ – Bahrein, Iordania, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite – atacurilor în Siria.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a mai decapitat un ostatic VIDEO