Belgienii fac praf meciul ROMANIA – GRECIA. E confruntarea cea mai lâncedă de la baraj

GRECIA ROMANIA, LIVE PE România TV. Publicaţia belgiană La Derniere Heure prezintă, marţi, "dubla" dintre România şi Grecia, pe care o consideră confruntarea cea mai lâncedă din baraj, subliniind că echipa elenă este clar favorită şi că în cazul unei necalificări a "tricolorilor", fanilor fotbalului le-ar putea lipsi Alexandru Maxim.

RomaniaTV.net
12 nov. 2013, 16:14
Belgienii fac praf meciul ROMANIA – GRECIA. E confruntarea cea mai lâncedă de la baraj

GRECIA -ROMANIA. „Primul duel, între anonimii români şi o Grecie pe care ne place atât de mult s-o detestăm. Să fim sinceri: vorbim aici de confruntarea cea mai lâncedă din baraj, între o Românie departe de glorioşii ani ’90 şi o Grecie care, din 2004, nu face nimic pentru a scăpa de eticheta de cea mai detestată echipă din Europa. Şi totuşi, vara viitoare, una dintre aceste echipe îşi va pune cu mândrie stindardul pe plajele din Copacabana„, scris sursa citată.

La Derniere Heure vorbeşte de naşterea fotbalului grec, subliniind că această coincide aproape curios cu „moartea lentă care loveşte România de la începutul secolului XXI„. „Redutabili în anii ’90, cu un Gheorghe Hagi care şi-a onorat numele de Maradona din Carpaţi (spre deosebire de Grozav, care poate era Ronaldo în Carpaţi, dar nu l-am văzut să fie şi pe Sclessin – n.r.- Standard Liege), românii sunt de atunci în declin. Cu excepţia unei participări la Euro-2008 datorită unui Mutu în vârful formei, fanii tricolorilor nu au avut prea multe bucurii. Dacă inima fotbalului românesc a bătut mereu în ritmul starurilor sale, totuşi, în faţa Greciei se prezintă o echipă fără mari nume. Câţiva jucători experimentaţi încadrează o tânără generaţie interesantă, totul sub conducerea lui Victor Piţurcă, aflat în faţa unei mari provocări. În trei mandate la naţională, el a calificat echipa la trei CE, dar niciodată la Mondial. Şi de această dată va trebui să facă acest lucru fără solidul Tamaş şi fantasticul Mutu, excluşi din lot pentru că au petrecut înaintea unui meci”, scrie publicaţia belgiană.

Citeşte şi ROMÂNIA-GRECIA: Veste excepţională pentru fanii tricolorilor

În cazul în care Grecia nu se califică la CM, autorul articolului apreciază că fanilor le vor lipsi cel mai mult Panagiotis Kone, care „înscrie din reluări acrobatice, ceea ce i-a adus şi o nominalizare pentru Premiul Puskas”.

În schimb, dacă România nu se califică, Alexandru Maxim va lipsi fanilor fotbalului: „Această Românie nu are geniu fără Mutu. Da, este adevărat că Marica şi Torje au simţul golului, dar cei doi nu au sclipiri de geniu. Totuşi, cel care ne-ar putea lipsi este Alexandru Maxim. Această mică bombă de 23 de ani face să vorbească loviturile de picior drept pe terenurile din Bundesliga pentru VfB Stuttgart. Iar din august are patru goluri şi opt pase decisive. În cazul uni calificări a României, blonduţul, derutant şi lucid în teren, va fi cu siguranţă una din senzaţiile CM. Pentru asta va trebui însă să demonstreze în meciurile mari. Începând cu Grecia„.

Pentru La Derniere Heure, favorita întâlnirii este „evident” Grecia. „Însă, în ceea ce priveşte calităţile individuale, românii nu au de ce să-i invidieze pe adversarii lor. Românii au mai ales avantajul că nu au nimic de pierdut în acest duel. Mizăm pe un 1-0 în tur şi un 0-0 în retur. Cu un gol al lui Mitroglou, evident„.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate vineri, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.