Belşug în an electoral, la Iaşi: 100.000 de lei pentru Ziua Unirii

Reprezentanţii Prefecturii au primit o sumă de 100.000 de lei din partea Guvernului pentru a organiza evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 16:09
Belşug în an electoral, la Iaşi: 100.000 de lei pentru Ziua Unirii

Pentru evenimentele dedicate Unirii Principatelor Romane, Guvernul a alocat 100.000 de lei, iar Prefectura 500 de mii de lei.

Vom realiza cocarde, steguleţe, eşarfe şi pe lângă aceste lucruri am invitat şi artişti de renume, sper să fie o zi de reuşită„, a declarat Dragomir Tomaşeschi, prefect Iaşi.

Din banii care vin de la Guvern, reprezentanţii prefecturii vor achiziţiona şi un sistem audio performant, pentru ca ieşenii care vin aici în Piaţa Unirii să audă muzica mai bine, dar şi discursul oficialităţilor.

De ziua Unirii Principatelor ieşenii vor avea parte şi de 10.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, vin fiert şi colaci.

Este vorba de cei 500 de mii de lei şi programul cuprinde o serie de manifestări care vor începe încă de dimineaţă, de la ora zece„, a spus Sebastian Nuraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Reprezentanţii municipalităţii vor organiza în acest an şi un concert în faţa palatului culturii, urmat de un foc de artificii.

Manifestările care vor marca 153 de ani de la Mica Unire vor avea loc pe 24 ianuarie, la Iaşi.