Ben Stiller, dezvăluiri despre lupta cu cancerul: „Este un subiect foarte controversat. Dacă nu aș fi făcut testul nu aș fi știut nici acum”

Celebrul actor de comedie din Hollywood Ben Stiller a dezvăluit mai multe detalii despre lupta cu cancerul. Acesta a fost diagnosticat cu această boală cumplită la vârsta de 48 de ani. Actorul a fost supus unei intervenții chirurgicale.

10 mai 2023, 18:02
Ben Stiller, dezvăluiri despre lupta cu cancerul: „Este un subiect foarte controversat. Dacă nu aș fi făcut testul nu aș fi știut nici acum”

Ben Stiller este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie de la Hollywood. În anul 2016, în luna octombrie, acesta a dezvăluit public faptul că a fost diagnosticat cu cancer de prostată. Actorul descoperise că se confruntă cu această boală oribilă cu doi ani înainte.

Citește și: Trei românce mor de cancer ovarian în fiecare zi. Depistată în stadii incipiente, boala poate fi vindecată în 90% din cazuri

Celebrul actor, premiat cu Emmy, a mărturisit în cadrul emisiunii The Howard Stern Show că la vârsta de 48 de ani medicii l-au diagnosticat cu cancer de prostată în formă agresivă. Din această cauză, Ben Stiller a trebuit să suporte o intervenție chirurgicală, conform Unilad.

Ben Stiller a participat la emisiune împreună cu chirurgul său, Dr. Ted Schaeffer. Cei doi au discutat despre faptul că speră că, prin faptul că împărtășesc această poveste, reușesc să tragă un semnal de alarmă și să deschidă ochii mai multor persoane, în ceea ce privește conțientizarea timpurie a simpotomelor cancerului de prostată.

Acesta a mărturisit că nu a avut probleme cu funcția sexuală sau cu urinarea după operație și că lucrurile au fost în parametrii normali chiar a doua zi după intervenție.

Cum a descoperit Ben Stiller că suferă de cancer

„Când a avut loc prima erecție după operație, am sărbătorit cu toții”, a spus el în timpul podcastului.

Ben Stiller a explicat că acest diagnostic a fost cât se poate de surprinzător, deoarece nici nu își putea imagina că ar putea suferi de așa ceva.

„A apărut din senin pentru mine”, i-a spus Stiller lui Howard. „Nu aveam nicio idee”.

Actorul a făcut un test PSA, adică testul pentru antigenul specific prostatic, atunci când avea 40 de ani, cu toate că este recomandat să faci acest test începând cu vârsta de 50 de ani.

„Este un subiect foarte controversat, testul PSA. Testul PSA este singurul test de depistare timpurie a cancerului de prostată și, în acest moment, Grupul de lucru pentru servicii preventive din Statele Unite nu recomandă efectuarea acestui test. Cred că Societatea Americană de Cancer spune că ar trebui să îl discuți la 50 de ani. Dacă nu aș fi făcut testul – medicul meu a început să mi-l facă la 46 de ani – nu aș fi știut. Nici acum nu aș fi știut.”, a povestit actorul.

Societatea Americană a Cancerului face campanii constante prin care recomandă ca oamenii să înceapă să discute cu medicii lor despre depistarea cancerului de prostată chiar de la vârsta de 40 de ani, în special bărbații care au avut rude de gradul întâi care s-au confruntat cu această boală la o vârstă fragedă. Începând cu vârsta de 45 de ani ar trebui să se testeze bărbații care au risc ridicat, inclusiv bărbații afro-americani sau o rudă de gradul întâi (tată sau frate) diagnosticată cu cancer de prostată la o vârstă sub 65 de ani și la 50 de ani pentru bărbații care prezintă un risc mediu.

Potrivit NHS, simptomele pentru cancerul de prostată pot include:

  • Nevoia de a urina mai des, adesea în timpul nopții
  • Nevoia de a se grăbi la toaletă
  • Dificultate în a începe să urinezi (ezitare)
  • Strângere sau durează mult timp în timp ce urinezi
  • Flux slab
  • Senzația că vezica urinară nu s-a golit complet
  • Sânge în urină

Citește și: A fost diagnosticată cu cancer de la ceea ce credea că e un simplu coș. A sângerat o săptămână: „Am fost în stare de șoc”