Beneficiarii ajutorului pentru încălzire, puși pe drumuri la început de an. Trebuie să depună o nouă declarație

Beneficiarii ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat sunt obligați să depună la început de an o declaraţie pe propria răspundere, însoţită de documente care atestă schimbarea, în cazul în care a intervenit o modificare a veniturilor.

30 ian. 2023, 15:15
Beneficiarii ajutorului pentru încălzire, puși pe drumuri la început de an. Trebuie să depună o nouă declarație

Beneficiarii ajutorului pentru încălzire sunt puși pe drumuri la început de an. În contextul creşterii salariului de bază minim brut şi a punctului de pensie, beneficiarii ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat trebuie să depună o declaraţie pe propria răspundere, însoţită de documente, în cazul în care a intervenit o modificare a veniturilor.

Citește și: Sute de români excluși de pe lista de beneficiari de carduri pentru energie. Unii aveau venituri și de peste 10.000 de euro. Boloş: Ar fi nefiresc ca ajutorul de încălzire să le fie acordat

”În contextul creșterii salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și a punctului de pensie începând cu data de 01.01.2023, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara reamintește că venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței şi a suplimentul pentru energie în baza Legii nr. 226 din 16 septembrie 2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie şi a Normelelor Metodologice de aplicare a acesteia, aprobate HG nr. 1073/2021 este de 1386 lei/persoană în cazul familiei, respectiv 2053 lei, în cazul persoanei singure.

Citește și: Cum a ajuns Oradea să aibă cel mai mic tarif nesubvenționat la încălzire din țară

Având în vedere că titularii ajutoarelor pentru încălzire sunt obligaţi să comunice primarului orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea, îi rugăm ca în cel mai scurt timp să transmită documentele doveditoare ale veniturilor care să stabilească încadrarea în categoria de beneficiari eligibili. Comunicarea modificărilor prevăzute mai sus se face prin depunerea unei noi declaraţii pe propria răspundere, individual sau prin asociaţiile de proprietari/locatari”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Sociale din cadrul Primăriei Timișoara, citat de pressalert.ro.