Beneficii ale consumului de urzici

Urzica poate fi considerata de multi drept o neplacere cand frunzele sale ascutite inteapa, dar de mii de ani, oamenii din intreaga lume au folosit aceasta planta pentru a trata o mare varietate de boli. Numele stiintific al urzicii este Urtica dioica iar sursa de provenienta este extinsa, fiind comuna inclusiv in Africa, Europa, Asia si America de Nord.

RomaniaTV.net
24 mart. 2015, 08:13
Beneficii ale consumului de urzici

Planta in sine este relativ mica, insa frunzele si tulpinile produc o serie de reactii chimice cand vin in contact cu pielea, o senzatie iritanta. Cu toate acestea, odata ce tulpinile si frunzele sunt fierte, substantele sunt neutralizate si va puteti bucura de toate beneficiile acestei plante. In unele culturi, supa de urzici este traditionala sau branzeturile cu urzici, pentru a adauga stimulente sanatoase tuturor meselor.

Citeşte şi Cum te vindeci cu urzici. Ce boli tratează urzicile

Frunzele de urzica sunt cel mai frecvent fierte, mod in care se capteaza multe dintre beneficiile cele mai importante pentru sanatate, dar planta mai poate fi aplicata sub forma unui extract, sub forma de ulei. Din ce in ce mai multe studii specializate se efectueaza pentru demonstrarea efectelor pe care planta le are asupra organismului. Iata cateva dintre ele.

Urzica ajuta la detoxifierea organismului

Gama larga de substante nutritive benefice regasite in urzica fac din aceasta planta un detoxifiant ideal, fiind recunoscuta pentru curatarea organismului de toxine. Fiind bogate in substante diuretice, urzicile pot asigura ca toxinele sunt neutralizate si eliminate mai repede. Procesele digestive se desfasoara fara probleme datorita consumului de urzici, care previne, de asemenea, acumularea de toxine periculoase, stimuland totodata sistemul limfatic.

Urzica ofera ajutor in sarcina, menopauza si menstruatie

Ceaiul de urzica este adesea sugerat pentru femeile care au dureri excesive in timpul sarcinii si poate ajuta, de asemenea, impotriva sangerarii excesive, deoarece actioneaza ca un coagulant. In plus, urzica ajuta la stimularea productiei de lapte si face mai usor intreg procesul de alaptare a nou-nascutului.

Citeste articolul integral pe CuradeMiere.ro.