Beneficii ale dietei mediteraneene la care nu te-ai fi gândit

Un studiu realizat in SUA sugereaza faptul ca o dieta bogata in ulei de masline (in speta dieta mediteraneana) este foarte buna pentru sanatatea oaselor. Cercetatorii de la Universitatea Yale au plecat de la datele statistice potrivit carora, in bazinul Mediteranei, se inregistreaza cele mai mici rate ale incidentei osteoporozei, spre deosebire de restul Europei. Asa s-a emis ipoteza ca dieta mediteraneana, bazata pe fructe, legume, nuci, seminte, fasole, mazare, peste si ulei de masline, contribuie la imbunatatirea sanatatii oaselor.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 06:23
Beneficii ale dietei mediteraneene la care nu te-ai fi gândit

„Studiile de pana acum aratau evident ca dieta mediteraneana contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare, si iata ca ar putea oferi beneficii si sistemului osos„, a declarat David Katz, directorul Centrului de prevenire a bolilor din cadrul Universitatii Yale.

Doctorul Beth Kitchin de la Birmingham Osteoporosis Clinic atrage, insa, atentia ca studiul nu a analizat daca dieta mediteraneana creste densitatea osoasa sau doar scade riscul de fracturi. Mai mult, spune el, s-au emis aceste ipoteze plecand de la analiza unui simplu marker biologic: osteocalina. „Sunt niste date incurajatoare, dar ne trebuie mai mult decat atat. Ar trebui aprofundata problema pentru a vedea exact impactul clinic al dietei mediteraneene asupra sanatatii osoase”, a spus doctorul Kitchin.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro