Beneficii ale somnului asupra pielii

Se ştie că somnul de calitate aduce multe beneficii organismului. Modul în care arată pielea este, de asemenea, în strânsă legătură cu durata şi calitatea somnului.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 07:51
Beneficii ale somnului asupra pielii

Studiile recente au aratat ca un somn prost cauzeaza anumite probleme de sanatate sau le agraveaza pe cele existente. De exemplu, lipsa somnului creste productia de cortizol in organism, hormonul responsabil cu starea de stres, dar si cu inflamatiile corpului si, prin urmare, cu problemele pielii. Iata de ce odata cu folosirea produselor de ingrijire adecvate trebuie sa tii seama si de beneficiile pe care le are somnul asuprea pielii.

Citeşte şi De ce şi cum te ajută să slăbeşti un somn bun
 
1. Cercetarile au demonstrat ca in timpul orelor de somn are loc o vindecare mai rapida a leziunilor pielii. De asemenea, tot atunci are loc si repararea tesuturilor pielii.
 
2. Somnul ajuta la reducerea punctelor negre. Lipsa somnului conduce la stres, iar acesta este unul dintre factorii declansatori ai punctelor negre, nu doar la adolescenti, ci si la adulti.

Mitul celor 8 ore de somn a fost spulberat! Cât şi cum trebuie să dormim
 
3. Odihna si somnul ajuta la estomparea cearcanelor si la cresterea luminozitatii ochilor. In caz contrar, cearcanele se vor accentua. Pentru o piele sanatoasa si riduri mai putin vizibile este necesar ca celulele pielii sa fie reparate in mod constant.

Continuarea pe Lyla.ro.