Beneficii uimitoare ale polenului de albine

Polenul produs de albine este un remediu holistic folosit pe intreg mapamondul. Din pacate, de cele mai multe ori, oamenii uita multe dintre beneficiile ce pot fi aduse sanatatii de acest miraculos produs natural.

15 aug. 2014, 05:54
Beneficii uimitoare ale polenului de albine

Polenul reprezinta hrana care le este data micutilor din stup. Este considerat unul dintre cele mai complexe alimente naturale, deoarece contine toti nutrientii necesari corpului uman. Polenul strans de albine este bogat in proteine (are aproximativ 40% proteine), aminoacizi liberi, vitamine si acid folic.

Acesta este un aliment complet, ce contine multe elemente pe care produsele de origine animala nu le au in componenta. Astfel, polenul este mai bogat in proteine decat orice sursa de origine animala. Acesta contine mai multi aminoacizi decat aceleasi cantitati de carne de vita, oua sau branza.

CITEŞTE ŞI: Lăptişorul de matcă, elixirul fertilităţii şi al vieţii

Polenul mareste nivelul de energie
Gama de nutrienti ce se gasesc in polenul produs de albine face din acesta un excelent energizant natural. Carbohidratii, proteinele si vitamina B te pot ajuta sa te mentii in forma pentru intreaga zi, prin marirea rezistentei la efort si combaterea oboselii.

Calmant pentru piele
Polenul de albine este deseori folosit in produse topice, pentru a trata situatiile inflamatorii si iritatiile obisnuite ale pieli, precum psoriazisul sau eczemele. Aminoacizii si vitaminele iti protejeaza pielea si ajuta la regenerarea celulelor.

Ajuta sistemul respirator
Polenul contine o cantitate ridicata de antioxidanti, care pot avea un efect antiinflamator asupra tesuturilor plamanilor, prevenind aparitia astmului.

VEZI ŞI: Secrete de frumuseţe cu miere de albine

Polenul trateaza alergiile
Polenul de albine diminueaza nivelul de histamina, ameliorand multe tipuri de alergii. Medicii sustin ca majoritatea pacientilor scapa de simptomele alergice dupa ce isi administreaza polen pe cale orala. Astfel, polenul poate ameliora de la disconfortul creat de astm pana la alergii ce genereaza probleme ale sinusurilor, fapt ce ii confirma eficienta impotriva unor variate afectiuni respiratorii.

Ajutor pentru sistemul digestiv
Pe langa vitamine, minerale si proteine, acesta mai contine enzime, care pot fi de folos la digestie. Enzimele iti ajuta corpul sa asimileze toti nutrientii de care ai nevoie, din alimentele pe care le consumi.

Catalizator pentru sistemul imunitar
Este benefic pentru flora intestinala si, astfel, ajuta sistemul imunitar. Potrivit specialistilor, polenul produs de albine are proprietati de tip antibiotic, care pot ajuta la apararea corpului in fata virusurilor. De asemenea, este bogat in antioxidanti, ce protejeaza celulele de oxidarea daunatoare adusa de radicalii liberi.

Citeste mai mult pe curademiere.ro