Beneficiile consumului de alune în timpul iernii

Alunele sunt gustarea preferată a multor oameni, dar consumul lor este mult mai mare iarna. Motivul? Datorită substanțelor nutritive pe care le conțin, alunele au efecte pozitive asupra sănătății, doar că ele nu sunt foarte cunoscute.

RomaniaTV.net
05 dec. 2017, 09:32
Beneficiile consumului de alune în timpul iernii

Iată care sunt beneficiile consumului de alune:

Previn creșterea în greutate

Alunele sunt săţioase, comparativ cu alte gustări bogate în calorii. Asta înseamnă că un pumn de alune este suficient pentru a ţine sub control numărul de calorii consumate, renunţând astfel de alte gustări bogate în grăsimi sau calorii. Consumându-le în timpul iernii, vei reuși să îți menții greutatea în timpul iernii.

Citeşte şi Seminţele, sursă de fibre şi proteine

Țin sub control colesterolul

Alunele sunt sursă importantă de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Acidul oleic prezent în alune scad nivelul de colesterol rău (LDL) în timp ce cresc nivelul de colesterol bun (HDL). Pentru a preveni depunerea grăsimilor pe peretele arterelor, colesterolul trebuie să fie echilibrat, la fel ca lipidele.

Previn infarctul miocardic

Alunele sunt sursă importantă de antioxidanți și minerale, care reduc riscul de infarct miocardic și alte probleme ale inimii. În plus, triptofanul care se găsește în alune combat depresia. Mănâncă zilnic ce puțin 100 de grame de alune.

Previn diabetul

Aproape toate tipurile de alune conțin o cantitate mare de mangan, un mineral care joacă un rol important în motabolizarea grăsimilor și carbohidraților, absorbția calciului și ținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Studiile au arătat că alunele pot scade riscul de diabet cu 21%.

Citeşte şi Ce alimente să eviţi. Atenţie mare, au mai mult de 25 ingrediente

Ameliorează simptomele răcelii

Alunele sunt sursă de vitamina C, ceea ce înseamnă că ele pot fi consumate când ești răcită.

Alunele sunt bune pentru piele

Este bine să știi că alunele consumate zilnic au efecte pozitive asupra pielii. Acizii mononesaturați și resveratrolul mențin umiditatea pielii, stimulând regenerarea celulelor și redându-i tegumentului strălucirea.

Cum poți slăbi mâncând alune